Λένινγκραντ 1941-1944

Περιγραφή
H εξέχουσα σημασία που είχε το Λένινγκραντ για το καθεστώς της Σοβιετικής Ένωσης αλλά και η προφανής στρατηγική του σημασία, καθώς αποτελούσε το κύριο αγκυροβόλιο του Στόλου της Βαλτικής και παράλληλα εξασφάλιζε απόλυτο έλεγχο σε ολόκληρη την περιοχή, συνηγόρησαν στο να αποτελέσει έναν από τους πρωταρχικούς και σημαντικότερους στόχους που είχε κατά νού ο Αδόλφος Χίτλερ στη διάρκεια της φάσης σχεδιασμού της επιχείρησης “Barbarossa”. Μάλιστα, λόγω του συμβολισμού της πόλης ως απαρχής της πτώσης της τσαρικής δυναστείας και της εγκαθίδρυσης του κομμουνισμού, ο Γερμανός ηγέτης δεν ήταν διατεθειμένος απλώς να καταλάβει το Λένινγκραντ. Πρόθεσή του ήταν να το ισοπεδώσει προσδίδοντάς του έναν νέο συμβολισμό, αυτόν της συντριβής του κομμουνισμού κάτω από τις ερπύστριες του εθνικοσοσιαλισμού.
Η περίφημη Ομάδα Στρατιών “Βορράς” ξεκίνησε μια ξέφρενη πορεία η οποία όμως ανακόπηκε χάρη στην ηρωική αντίσταση του Ερυθρού Στρατού, στα περίχωρα του Λένινγκραντ. Θα ακολουθούσαν 30 μήνες εξοντωτικής πολιορκίας την οποία θα παρακολουθήσετε με κομμένη την ανάσα μέσα από τις σελίδες του βιβλίου με τίτλο “Λένινγκραντ 1941-1944: 900 ημέρες στην κόλαση.
Οι εξαιρετικές αναλύσεις των συγγραφέων, το πλούσιο και σπάνιο φωτογραφικό υλικό, οι κατατοπιστικοί χάρτες, τα profiles αρμάτων και αεροσκαφών, καθώς και οι θαυμάσιες καλλιτεχνικές απεικονίσεις στολών δίνουν πλήρη εικόνα τόσο της έντασης των μαχών όσο και της φρίκης που βίωσε ο εγκλωβισμένος άμαχος πληθυσμός στην “πόλη της κόλασης”.

Συγγραφέας: Συλλογικό έργο, Σταυρόπουλος Δημήτριος Β., Κουφογιώργος Γεώργιος Χ., Ζουρίδης Γεώργιος, Χαλάτσης Ξενοφών, Βουρλιώτης Σωτήριος Σ., Βαλμάς Σταύρος
Εκδότης: Περισκόπιο
Έτος έκδοσης: 2008
ISBN: 960-6740-37-4
Σελίδες: 98
Σχήμα: 28χ21
Κατηγορίες: Παγκόσμιος πόλεμος, 1939-1945, Ιστορία, Στρατιωτική
Σειρές: Στρατιωτική Ιστορία, Μεγάλες Μάχες

Τιμή σε ιστοσελίδες: 4.14 €