Λάκης ο κουνελάκης: Ένα έξυπνο κουνελάκι που κάνει ένα σχολείο άνω κάτω. Έκτορ ο αλέκτωρ: Ένας ερωτευμένος κόκορας που κάνει τον κόσμο άνω κάτω.

Περιγραφή
Ο Λάκης ο κουνελάκης:
Ένα κουνελάκι παραμελημένο και περιθωριοποιημένο, μόνο και μόνο επειδή τυχαίνει να είναι μαύρο
και άσχημο, αποφασίζει να φύγει μακριά από το “λευκό” του περιβάλλον, για να αναζητήσει
αλλού την ευτυχία. Μένοντας μόνο, συνειδητοποιεί τη δύναμη του μυαλού του. Ένα μικρό παιδί που
βρίσκεται στο δρόμο του, ο Μιχαλάκης, θα τον πάρει μαζί του στο σπίτι και θα τον βοηθήσει να
πάει σχολείο και να μάθει γράμματα. Το κουνελάκι, ο Λάκης, γίνεται ο πρώτος μαθητής της τάξης
και ο καλύτερος φίλος των παιδιών, αλλά γρήγορα, μια σκληρή και αυστηρή διευθύντρια, που μισεί
τα ζώα, θα τον διώξει από το σχολείο. Η αγάπη όμως των παιδιών και η μαχητική τους υποστήριξη,
σε συνδυασμό με τη ξαφνική εμφάνιση της αγάπης στη ζωή της διευθύντριας – θα έχουν ως
αποτέλεσμα, να ζήσουν όλοι καλά και ο Λάκης καλύτερα.
Ένα παραμύθι για τη διαφορετικότητα και τις πολλαπλές εκφάνσεις της, που μας δείχνει πως η δύναμη του μυαλού, η δύναμη των πολλών και η δύναμη της αγάπης, μπορούν μερικές φορές να κάνουν θαύματα.
Ο Έκτορ ο αλέκτωρ:
Ένας μικρός και επιπόλαιος μαθητής, ο Έκτωρ, που κοκορεύεται συνεχώς για το δυνατό του σώμα, μεταμορφώνεται από μια μάγισσα σε κόκορα. Το μόνο που του μένει πια, είναι το ανθρώπινο μυαλό. Ο Έκτωρ διαβάζει συστηματικά και μορφώνεται αδιάκοπα, για να μπορέσει να ξαναγίνει άνθρωπος. Κατορθώνει και γίνεται λέκτορας. Ο πρώτος λέκτορας αλέκτορας στην ιστορία. Δύο αγάπες, η μία για τη Μαρία και η άλλη για τους ανθρώπους, τον κάνουν ακόμη πιο επίμονο και βιαστικό. Όταν όμως ο Έκτωρ τα καταφέρνει επιτέλους και ξαναγίνεται άνθρωπος, οι άνθρωποι αρχίζουν και γίνονται γουρούνια εξαιτίας του πολέμου. Ο Έκτωρ κατεβαίνει βαθιά στη γη και με τη βοήθεια του Εγκέλαδου,
αναποδογυρίζει τον κόσμο και κάνει τους ανθρώπους να δουν διαφορετικά τον εαυτό τους και τους άλλους. Για να το καταφέρει όμως αυτό ο Έκτωρ, χάνει και πάλι το σώμα του. Αυτή τη φορά όμως το
θυσιάζει. Αποχωρίζεται για πάντα το σώμα του και δίνει όλη του τη ζωή, για έναν ανάποδο, αλλά καλύτερο κόσμο και για τη Μαρία, το ομορφότερο κορίτσι αυτού του κόσμου.
Ένα παραμύθι για την ανωτερότητα της αγάπης και την παντοδυναμία της φύσης. Ένα παραμύθι για τη γενναιότητα του μυαλού, την αξία του σώματος και το μεγαλείο της θυσίας.
Με το βιβλίο αυτό, το “Ιπτάμενο κάστρο” συστήνει παράλληλα στους μικρούς φίλους, έναν νέο
ήρωα, τον “Δασκαλοποντικούλη”. Ο μικροσκοπικός αυτός δάσκαλος θα τρυπώνει σχεδόν σε όλα
τα βιβλία του “Ιπτάμενου Κάστρου”, υποστηρίζοντας τα παραμύθια, με σχόλια, παιχνίδια, ασκήσεις
και διαγωνισμούς. Μαζί του και η Ψιψίνα Ψιψίνα, η δικέφαλη παιχνιδιάρα και φιλομαθής γάτα.
Το βιβλίο “Λάκης ο κουνελάκης και ο Έκτωρ ο αλέκτωρ” είναι ίσως το πρώτο παιδικό βιβλίο που υποστηρίζεται πολυεπίπεδα και διαδραστικά μέσω και του διαδικτύου, δημιουργώντας μια αμφίδρομη σχέση, ανάμεσα στο συγγραφέα, στους αναγνώστες και στους ήρωες!
Στον ιστότοπο, www.iptamenokastro.gr o Ιππότης Δάσκαλος, με αφορμή την αναποδογυρισμένη γη του ενός παραμυθιού, παρουσιάζει διάφορους χάρτες από την ιστορία της παγκόσμιας χαρτογραφίας, αλλά και σκίτσα με το ίδιο θέμα.
Ο Νίκος Ράμμος, το alter ego του Νίκου Μαγεμένου, σπούδασε παιδαγωγικά, φιλολογία και πολυπολιτισμική εκπαίδευση, στην Ακαδημία Ρόδου, στη Φιλοσοφική Κρήτης και στο Kings College στο Λονδίνο. Τα τελευταία δύο χρόνια ασχολείται με τις μεθοδολογικές προσεγγίσεις στην διαθεματική και πολυεπίπεδη χρήση του παραμυθιού μέσα στη σχολική τάξη.
Έχει τιμηθεί με το πρώτο πανελλήνιο βραβείο τηλεοπτικού σεναρίου και το δεύτερο πανευρωπαικό, στον διαγωνισμό της ΕΒU, για το σενάριο “Small Flame”(1999) και ήταν ένας από τους 4 βραβευθέντες πρωτοεμφανιζόμενους
συγγραφείς στον Διαγωνισμό Θεατρικού Μονόπρακτου του Θεάτρου Τέχνης (2001), με το “Dreambox”. Εργάστηκε επίσης ως ραδιοφωνικός παραγωγός στο Spectrum Radio International του Λονδίνου, με την εκπομπή “Always on Sunday” και στην ΕΡΑ5, κάνοντας την παιδική εκπομπή “Ηλεκτρολεξία”.

Συγγραφέας: Μαγεμένος Νίκος
Εικονογράφος: Πάσσαρη Αναστασία, Βασιλειάδης Νίκος εικονογράφος
Εκδότης: Ιπτάμενο Κάστρο
Έτος έκδοσης: 2009
ISBN: 960-98761-1-0
Σελίδες: 34
Σχήμα: 22χ17
Κατηγορίες: Παιδικά βιβλία, Ελληνικά

Τιμή σε ιστοσελίδες: 6.41 €