Κώδικας φορολογικής απεικόνισης συναλλαγών: Ανάλυση και ερμηνεία [Ν. 4093/2012 – ΚΦΑΣ]. Τα αποθέματα των επιχειρήσεων: Λογιστική κοστολόγηση διακίνηση απογραφή αποτίμηση. Απογραφή και αποτίμηση των περιουσιακών στοιχείων των επιχειρήσεων

Περιγραφή
Η νέα αυτή εργασία δίνει απαντήσεις στα σοβαρά θέματα που γεννώνται από την εφαρμογή του νέου ΚΦΑΣ:
– Πως θα λειτουργούν οι αποθήκες εμπορευμάτων, πρώτων υλών και παραγόμενων προϊόντων εξωλογιστικά.
– Πως θα λειτουργεί ο λ/σμός 94 “Αποθέματα” σύμφωνα με τον ΚΦΑΣ και πως θα συνδέονται οι αποθήκες αποθεμάτων με τη Γενική Λογιστική του Ε.ΓΛΣ.
– Πως θα γίνεται η κοστολόγηση των παραγόμενων προϊόντων εξωλογιστικά σύμφωνα με τον ΚΦΑΣ και το Ε.ΓΛΣ και πως θα ελέγχεται το κόστος παραγωγής με βάση τους λ/σμούς της Γενικής Λογιστικής.
– Παρουσιάζονται ολοκληρωμένες πρακτικές εφαρμογές για την εξωλογιστική κοστολόγηση των παραγόμενων προϊόντων : μαζικής παραγωγής, εξατομικευμένης παραγωγής και κατασκευαζόμενων έργων.
– Πως θα γίνεται η αποτίμηση των περιουσιακών στοιχείων με βάση τις νέες διατάξεις του ΚΦΑΣ, του Ε.ΓΛΣ και του Ν. 2190/1920 και υπόδειξη των λογιστικών εγγραφών που συνδέονται με την αποτίμηση των περιουσιακών στοιχείων.Ο Εμμανουήλ Σακέλλης είναι Καθηγητής Λογιστικής και Ελεγκτικής του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών και Επ. Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Σώματος Ορκωτών Ελεγκτών.

Συγγραφέας: Σακέλλης Εμμανουήλ Ι.
Εκδότης: Βρύκους
Έτος έκδοσης: 2013
ISBN:
Σελίδες: 866
Σχήμα: 24χ17
Κατηγορίες: Φορολογικός κώδικας , Λογιστική, Λογιστική του κόστους

Τιμή σε ιστοσελίδες: 40.00 €