Κύηση υψηλού κινδύνου

Περιγραφή
Το βιβλίο αυτό γράφτηκε με σκοπό να καλύψει, με σύγχρονο τρόπο, κύρια και ενδιαφέροντα θέματα των Κυήσεων Υψηλού Κινδύνου.
Στην Μαιευτική, οι κατευθυντήριες, οδηγίες, προέρχονται (σχεδόν πάντα) μετά από αντικειμενική εκτίμηση των ερευνητικών ευρημάτων. Στις κυήσεις υψηλού κινδύνου, όσο πιο αντικειμενικοί είμαστε, μετά από διαρκή μελέτη της σύγχρονης γνώσης, τόσο μικρότερη πιθανότητα υπάρχει να κάνουμε λάθος λόγω εφαρμογής υποκειμενικών αντιλήψεων. Επίσης, η καλύτερη χειρουργική επέμβαση δεν μπορεί να συγκριθεί με τη σωστή συμβουλευτική. Έτσι, ενώ η πρώτη μπορεί να σώσει μία ζωή (ή ?3 σε πολύδυμη κύηση!), η δεύτερη μπορεί να σώσει εκατομμύρια ζωές.
Σκοπός αυτής της προσπάθειας είναι να ανανεώσει, να εμπλουτίσει και ενδεχομένως να «διορθώσει» παλαιότερες εκδόσεις μου με αντίστοιχη θεματολογία. όπως και σε άλλα βιβλία μου, έτσι και εδώ, κάποιες πηγές (σύγχρονης) βιβλιογραφίας μέσα στο κείμενο επιλέχτηκαν από πλήθος παρόμοιων πηγών. Συχνά, η παράθεση της βιβλιογραφίας γίνεται για να τονίσει τη σημερινή ισχύ των αναγραφόμενων, να τα συγκρίνει με παλαιότερα δεδομένα που έχουν αλλάξει ή ισχύουν ακόμα αλλά και για να «πείσει» ότι δεν αποτελούν απλά απόψεις του συγγραφέα. Ευχαριστώ την κ. Ε. Αντωνίου για τη συνεργασία στο Κεφάλαιο 9. Τον κ. Πειτσίδη ευχαριστώ επίσης για την ευγενική παραχώρηση υπερηχογραφικών εικόνων. Για τον ίδιο λόγο, ευχαριστώ τον κ. Π. Κούρτη. Ευχαριστώ, επίσης, τον κ. Γ. Παυλίδη για την παραγωγική ανταλλαγή απόψεων, όπως και την ευγενική παραχώρηση απεικονιστικού και βιβλιογραφικού υλικού. Τέλος, ευχαριστώ την κ. Φ. Πεχλιβάνη για τη συνεργασία στη διεκπεραίωση διαδικαστικών θεμάτων.Ο Γεώργιος Ιατράκης του Μιχαήλ, είναι αν. καθηγητής Μαιευτικής – Γυναικολογίας του Τεχνολογικού Τομέα της Ανώτατης Εκπαίδευσης, Δρ. Πανεπιστημίου Αθηνών, Mphil Πανεπιστημίου του Λονδίνου.
Γεννήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης το 1952. Το 1976 τελείωσε την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Αθήνας και έως το 1979 υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία. Από το 1979 έως το 2001 εργάστηκε και εκπαιδεύτηκε στα: Νοσοκομεία Χανίων, Α΄ Προπαιδευτική Χειρουργική Κλινική του Πανεπιστημίου της Αθήνας, Α΄ Μαιευτική-Γυναικολογική Κλινική του Πανεπιστημίου της Αθήνας, Μαιευτική – Γυναικολογική Κλινική του Πανεπιστημίου της Πάτρας, Σισμανόγλειο Νοσοκομείο, ΚΥΣ & Τμήμα Μαιευτικής – Γυναικολογίας του ΠΓΝΑ «Αλεξάνδρα». Από το 1988 έως το 1999 εργάστηκε και εκπαιδεύτηκε στα: St. Barnabas Hospital της Νέας Υόρκης, Ακαδημαϊκό Τμήμα Μαιευτικής – Γυναικολογίας του Πανεπιστημίου του Λονδίνου, Charing Cross Hospital του Λονδίνου, St Mary’s Hospital του Λονδίνου, Stobhill Hospital της Γλασκώβης και Ακαδημαϊκό Τμήμα Χειρουργικής του Royal Marsden Hospital του Λονδίνου. Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου της Αθήνας από το 1983. Τίτλος ειδικότητας Μαιευτήρα -Γυναικολόγου το 1983. Δίδαξε μαθήματα μαιευτικής – γυναικολογίας και οικογενειακού προγραμματισμού στα ΤΕΙ Αθήνας το 1985-7. Δίδαξε τα ιατρικά μαθήματα στη Χαροκόπειο Ανωτάτη Σχολή το 1982-92.
Το 1991-92 ανακηρύχθηκε υπότροφος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών. Το 1997 του απονεμήθηκε ο τίτλος Mphil του Πανεπιστημίου του Λονδίνου (higher degree). Από το 2001 κατέχει θέση αναπληρωτή καθηγητή στο γνωστικό αντικείμενο «Μαιευτικής-Γυναικολογίας» του τμήματος Μαιευτικής της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας (του Τεχνολογικού Τομέα της Ανώτατης Εκπαίδευσης/Αθήνας). Ιδρυτικό μέλος και πρόεδρος της Ιατρικής Εταιρείας Ψυχογυναικολογίας-Ψυχομαιευτικής, πρώην σύμβουλος και τώρα μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Εταιρείας Γυναικολογικής Ενδοκρινολογίας, μέλος του International College of Surgeons, μέλος της Ελληνικής Μαιευτικής-Γυναικολογικής Εταιρείας, της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης και Εφαρμογής των Υπερήχων στην Ιατρική και τη Βιολογία. Έχει συμμετάσχει σε περισσότερα από 10 ερευνητικά προγράμματα και διατριβές. Έχει γράψει και συνεργαστεί σε ιατρικά συγγράμματα και μονογραφίες. Έχει περισσότερες από 350 δημοσιεύσεις σε ξενόγλωσσα και ελληνικά ιατρικά περιοδικά, proceedings και ανακοινώσεις σε συνέδρια.
Είναι παντρεμένος με την Ανδριανή Βούξινου και έχει δύο παιδιά.

Συγγραφέας : Ιατράκης Γεώργιος Μ.
Εκδότης : Δεσμός
Έτος έκδοσης : 2011
ISBN : 960-99863-2-3
Σελίδες : 740
Σχήμα : 24χ17
Κατηγορίες : Εγκυμοσύνη

Τιμή σε ιστοσελίδες: 51.12 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.