Κωνσταντινούπολη

Περιγραφή

ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟΝ, η αποικία των αρχαίων Ελλήνων, επιλέχθηκε το 324 μ.Χ. από τον αυτοκράτορα Κωνσταντίνο Α’ για να αποτελέσει το νέο κέντρο της αυτοκρατορίας στα ανατολικά και πήρε το όνομά του: «πόλη του Κωνσταντίνου», Κωνσταντινούπολη. Ο Κωνσταντίνος έδωσε στην πόλη έκταση πέντε φορές μεγαλύτερη από την αρχική, τη διαίρεσε -ακολουθώντας το πρότυπο της Ρώμης- σε δεκατέσσερα διαμερίσματα και την προίκισε μεταξύ άλλων με Καπιτώλιο, Ιππόδρομο, πλατείες και έναν κεντρικό οδικό άξονα πού συνέδεε την Ανατολή με τη Δύση. Πολύ γρήγορα η Κωνσταντινούπολη εξελίχτηκε σε κέντρο της αυτοκρατορίας και διατήρησε τη θέση αυτή για περισσότερα από χίλια χρόνια. Έτσι η Κωνσταντινούπολη -η οποία μετά την κατάληψή της από τους Τούρκους το 1453 έγινε η πρωτεύουσα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας- δεν αντιπροσωπεύει μόνο τον ελληνορωμαϊκό κόσμο, αλλά και τον χριστιανικό Μεσαίωνα. Κάθε περίοδος άφησε τα αρχιτεκτονικά της ίχνη σ’ αύτη τη μοναδική μητρόπολη. Ο Πέτερ Σράινερ φωτίζει τα σημαντικότερα στάδια της εξέλιξης της Κωνσταντινούπολης, συνδέοντάς τα με την πολιτική, πολιτιστική, θρησκευτική και οικονομική ιστορία της πόλης.

Ο Peter Schreiner γεννήθηκε το 1953.
– Καθηγητής φυσικής αγωγής και κάτοχος διπλώματος ποδοσφαίρου κατηγορίας Α με πολυετή προπονητική εμπειρία στον τομέα της υποδομής και το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.
– Ενεργό μέλος στην εκπαίδευση προπονητών και εισηγητής σε εθνικές και διεθνείς οργανώσεις σεμιναρίων στο ποδόσφαιρο.
– Εισηγητής στη μετεκπαίδευση καθηγητών φυσικής αγωγής.
– Δημιουργός περισσότερων από δέκα ποδοσφαιρικών εκπαιδευτικών βιντεοταινιών και πολλών άρθρων σε αθλητικά περιοδικά.
– Διευθυντής του Ινστιτούτου Ποδοσφαίρου Νεαρών Ηλικών.
– Συνιδρυτής της Γερμανικής Ποδοσφαιρικής Ακαδημίας.

Συγγραφέας : Schreiner Peter
Μεταφραστής : Φωσβινκελ Αννετε
Εκδότης : Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης
Έτος έκδοσης : 2014
ISBN : 960-250-592-2
Σελίδες : 262
Σχήμα : 21×14
Κατηγορίες : Οικογένεια – Ευρώπη, Μυθολογία

Τιμή σε ιστοσελίδες: 11.85 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.