Κυριάκος Κρόκος 1941-1998

Περιγραφή
Στην έκδοση παρουσιάζεται τόσο το αρχιτεκτονικό έργο του Κυριάκου Κρόκου μέσα από 47 αρχιτεκτονικά θέματα, με φωτογραφίες, γραμμικά και ελεύθερα σχέδια, σκίτσα και μακέτες, αλλά και το ζωγραφικό του έργο μέσα από 150 επιλεγμένες δημιουργίες του.
Στόχος της έκδοσης είναι να δοθεί στον αναγνώστη το δείγμα γραφής του Κυριάκου Κρόκου, τόσο στην αρχιτεκτονική, όσο και στη ζωγραφική.
Την παρουσίαση του αρχιτεκτονικού και ζωγραφικού έργου του Κρόκου πλαισιώνουν τρία κείμενα για την αρχιτεκτονική από τους Ανδρέα Γιακουμακάτο, Ηλία Κωνσταντόπουλo και Wilfried Wang, δύο για τη ζωγραφική από τους Αλέκο Λεβίδη και Θανάση Μουτσόπουλο, μία μαρτυρία των Μαρίας Κοκκίνου και Ανδρέα Κούρκουλα και ένα περιγραφικό χρονολόγιο από την Λέτη Αρβανίτη Κρόκου. Τα κείμενα συνοδεύουν δύο λιγότερο γνωστές συνεντεύξεις του Κυριάκου Κρόκου, η πρώτη στον αρχιτέκτονα Κυριάκο Κοσμά (1990) και η δεύτερη στον ποιητή Σωτήρη Κακίση (1995).

Συγγραφέας: Συλλογικό έργο, Γιακουμάτος Ανδρέας, Κωνσταντόπουλος Ηλίας, Wang Wilfried, Λεβίδης Αλέκος Β., Μουτσόπουλος Θανάσης, Κοκκίνου Μαρία, Κούρκουλας Ανδρέας, Αρβανίτη – Κρόκου Λέτη, Κρόκος Κυριάκος 1941-1998, Κοσμάς Κυριάκος, Κακίσης Σωτήρης 1954-
Επιμελητής: Αρβανίτη – Κρόκου Λέτη, Κωνσταντόπουλος Ηλίας, Λεβίδης Αλέκος Β.
Εκδότης: Μουσείο Μπενάκη
Έτος έκδοσης: 2012
ISBN: 960-476-112-9
Σελίδες: 383
Σχήμα: 28χ25
Κατηγορίες: Αρχιτεκτονική, Ελληνική, Ζωγραφική, Ελληνική, Αρχιτέκτονες, Έλληνες, Μουσεία – Εκθέσεις – Κατάλογοι

Τιμή σε ιστοσελίδες: 33.75 €