Κυκλικό σεληνοηλιακό ημερολόγιο 2011

Περιγραφή
Το θέμα της φύσης του χρόνου είναι από τα πιο δημοφιλή θέματα παγκοσμίως. Η αίσθηση του χρόνου είναι διαφορετική από στιγμή σε στιγμή, από άνθρωπο σε άνθρωπο, από μέρος σε μέρος και τελικά τόσο διαφορετική ανάλογα με τις περιστάσεις, ώστε να γίνεται ταυτόσημη με τον ίδιο το χρόνο. Αλλάζοντας την ιδέα μας για τον χρόνο, αλλάζουμε την αίσθησή μας για αυτόν και τελικά τον βιώνουμε διαφορετικά. Η κυρίαρχη ιδέα που υπάρχει στα Κυκλικά Σεληνοηλιακά Ημερολόγια της Saligram είναι η κυκλική φύση του χρόνου και αυτή προβάλλεται επάνω στον πιο φανερό κύκλο του: τον κύκλο της Σελήνης.
Ο λόγος ύπαρξης των κυκλικών σεληνοηλιακών ημερολογίων, σε πρώτο επίπεδο, είναι να αφυπνήσουν την αντίληψή μας για τους κοσμικούς ρυθμούς που σήμερα -αποκοιμισμένοι από την τεχνολογία- παραβλέπουμε “ελαφρά τη καρδία”, παρόλο που η επίδρασή τους στη ζωή μας είναι προφανής.
Σε δεύτερο επίπεδο, επειδή ο κύκλος απέναντι στην ευθεία, όπως και η Σελήνη απέναντι στον Ήλιο, είναι συμβολικά, ό,τι η διαίσθηση απέναντι στη λογική, σκοπός ύπαρξης των ημερολογίων αυτών είναι: η εναρμόνιση με τους κύκλους του φεγγαριού να ενεργοποιήσει τη διαισθητική μας αντίληψη, ώστε να γίνει άξια να σταθεί δίπλα στη σημερινή υπερτιμημένη λογική μας. Με άλλα λόγια να συμβάλουν υπέρ του μέτρου και της αρμονίας.

Εκδότης: Saligram
Έτος έκδοσης: 2010
ISBN:
Σελίδες: 32
Σχήμα: 21χ14
Κατηγορίες: Χρόνος, Ημερολόγια

Τιμή σε ιστοσελίδες: 12.58 €