Κριτικά

Περιγραφή
Με το παρόν τεύχος συμπληρώνεται ο τέταρτος χρόνος λειτουργίας των “Κριτικών”: ενός φιλοσοφικού περιοδικού που δημοσιεύει αποκλειστικά φιλοσοφικές βιβλιοκρισίες.
Τα δεκατρία κείμενα της συγκομιδής του 2012 είναι και πάλι ενδεικτικά της πολυμορφίας της ελληνικής φιλοσοφικής εργασίας και εκδοτικής παραγωγής, αλλά και των ενδιαφερόντων των μελών της κοινότητας που συνεργάζονται με το περιοδικό ως συγγραφείς. Αξιολογούνται κριτικά πέντε νέες ελληνικές μονογραφίες, δύο σχολιασμένες μεταφράσεις αρχαίων κειμένων, επτά μεταφράσεις φιλοσοφικών κειμένων από σύγχρονες γλώσσες και δύο ξενόγλωσσες μονογραφίες. Η θεματική των κρινόμενων έργων είναι έτσι ευρύτατη: περιλαμβάνει από εισαγωγικά εγχειρίδια έως μεταφράσεις και πρωτότυπες ειδικές μελέτες.

Συγγραφέας: Συλλογικό έργο, Ρασπίτσος Κοσμάς, Μάρας Κώστας, Τσικρικάς Ζήνων, Σακελλαρίου Αλέξανδρος, Τεμπρίδου Γιώτα, Κόντος Παύλος, Κτενίδης Φίλων, Μπαρτσίδης Μιχάλης, Βίγκλας Κατελής, Λορεντζάκης Βασίλειος, Πλευράκης Ερμύλος Γεώργιος, Περάκης Μανώλης δρ. φιλοσοφίας, Σακκάς Ευάγγελος
Εκδότης: Ευρασία
Έτος έκδοσης: 2013
ISBN: 618-5027-09-7
Σελίδες: 144
Σχήμα: 20χ14
Κατηγορίες: Βιβλιοκρισίες

Τιμή σε ιστοσελίδες: 8.88 €