Κρητικές μαντινάδες ρίμες και ριζίτικα

Περιγραφή
Μετά από τις προτροπές φίλων μου, αλλά και τις έντονες, θα έλεγα, πιέσεις βιβλιοπωλών, τόλμησα ύστερα από δέκα ολόκληρα χρόνια και την τρίτη έκδοση της ποιητικής μου συλλογής με το νέο τίτλο «Κρητικές μαντινάδες, ρίμες και ριζίτικα». Με την ευκαιρία αυτή αναφέρω ότι το πρώτο «Ριζίτικο τραγούδι» το εμπνεύστηκα στο Ηράκλειο στις 25.7.1983 και είναι αφιερωμένο στο μεγάλο εθνάρχη της Ελλάδας, αείμνηστο Ελευθέριο Βενιζέλο. Σ’ αυτή περιλαμβάνεται ένα μέρος μόνο από τα ριζίτικα που έχω γράψει, γιατί τα υπόλοιπα, κατά τη γνώμη μου, δεν ενδιαφέρουν το πλατύ αναγνωστικό κοινό. […]
(από τον πρόλογο του συγγραφέα στην τρίτη έκδοση)
Η αξιολόγηση και ταξινόμηση των μαντινάδων του βιβλίου έγινε από τους κυρίους Ερατοσθένη Γ. Καψωμένο, καθηγητή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, και Θεόδωρο Στ. Πελαντάκη, διευθυντή του Ε.Π. Λυκείου Ρεθύμνου, τους οποίους ο συγγραφέας ευχαριστεί θερμά.Γεννήθηκε το 1948 στην Κρύα Βρύση Αγίου Βασιλείου του νομού Ρεθύμνου. Το 1971 προσελήφθη υπάλληλος στην Τράπεζα της Ελλάδος και τιμήθηκε με τρία χρηματικά βραβεία. Για τη σπουδαιότητα του έργου του έχουν γράψει ντόπιες και ξένες προσωπικότητες των γραμμάτων και των τεχνών. Το 1981 σε διαγωνισμό μαντινάδας πήρε το Α΄ βραβείο. Το 1982 πήρε από το Υπουργείο Εμπορίου δύο διπλώματα ευρεσιτεχνίας και τιμήθηκε από την Παγκόσμια Οργάνωση Προόδου και Πολιτισμού με χρυσό μετάλλιο και δίπλωμα. Έχει τιμηθεί επίσης από το Σύλλογο Φίλων Κρητικής Μουσικής Ηρακλείου, από το Σύλλογο Πολιτιστικής Αναπτύξεως Ηρακλείου και από το Σύλλογο Αμαριωτών Ηρακλείου. Είναι μέλος του Λογοτεχνικού Συνδέσμου Ηρακλείου.

Συγγραφέας : Βαβουράκης Μιχάλης Γ.
Επιμελητής : Καψωμένος Ερατοσθένης Γ., Πελαντάκης Θεόδωρος Στ.
Εκδότης : Ιδιωτική Έκδοση
Έτος έκδοσης : 1992
ISBN :
Σελίδες : 144
Σχήμα : 21χ14
Κατηγορίες : Δημοτική ποίηση, Μαντινάδες

Τιμή σε ιστοσελίδες: 5.08 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.