Κρίση και ρεαλισμός

Περιγραφή

κρίση είναι τα γεγονότα, οι εμπειρίες των πρωταγωνιστών, οι δομές που τη δημιούργησαν και την αναπαράγουν. Όλα αυτά μαζί. Τα γεγονότα της κρίσης διαμορφώθηκαν μέσα από τις δράσεις και τις τροχιές των πρωταγωνιστών της, όπως ο πολιτικός κόσμος, οι Ευρωπαίοι εταίροι μας, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, οι κεφαλαιαγορές και οι χρηματαγορές και, κυρίως, οι Έλληνες και οι Ευρωπαίοι πολίτες. Οι δράσεις των πρωταγωνιστών είναι μέρος των βιωμάτων τους, του τρόπου με τον οποίο έζησαν την κρίση και, με βάση το βίωμα, επέλεξαν τη δική τους αντίδραση στην κρίση, προσπαθώντας να την αποφύγουν ή να την αποτρέψουν, καταλήγοντας κάποιες φορές να την επιδεινώνουν. Οι δράσεις και οι εμπειρίες των πρωταγωνιστών έθεσαν σε κίνηση τους μηχανισμούς της κρίσης. Τα θεσμικά προβλήματα και μακροοικονομικά αδιέξοδα της Ελλάδας, σε συνδυασμό με την ευάλωτη ενότητα της Ευρωζώνης, οδήγησαν την ελληνική οικονομία σε πρωτόγνωρη ύφεση και την Ευρώπη σε κινήσεις ριζικού μετασχηματισμού.

Ο Ανδρέας Α. Ανδρικόπουλος είναι καθηγητής στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έλαβε πτυχίο (Β.Α.) Οικονομικής Επιστήμης από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Πρώην Α.Σ.Ο.Ε.Ε.), Master (M.A.) στα οικονομικά από το Wayne State University, Detroit, Michigan, USA και Διδακτορικό Δίπλωμα (Ph.D.) στην Οικονομική Επιστήμη από το University of Southern California, Los Angeles, California, USA. Έχει ειδικευθεί επιστημονικά στην Οικονομετρία, στην Οικονομική Θεωρία και στην Περιφερειακή Οικονομική.

Συγγραφέας : Ανδρικόπουλος Ανδρέας Α., Ναστόπουλος Χρήστος
Επιμελητής : Παπαδομιχελάκη Ροδάνθη
Εκδότης : Προπομπός
Έτος έκδοσης : 2015
ISBN : 618-503-616-4
Σελίδες : 272
Σχήμα : 21×14
Κατηγορίες : Πολιτικές επιστήμες, Ελλάς – Ιστορία, Νεώτερη

Τιμή σε ιστοσελίδες: 11.61 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.