Κρίση και πατριωτισμός

Περιγραφή
Ο πατριωτισμός, ένα ιερό και υπέρτατο ιδεώδες που χαρακτήριζε επί αιώνες τους Έλληνες και αποτέλεσε μια από τις κύριες δυνάμεις που προστάτεψαν το Ελληνικό έθνος στους δαιδαλώδεις και επικίνδυνους δρόμους της Ιστορίας, τις τελευταίες δεκαετίες εκφυλλίστηκε, με αποτέλεσμα τη βαθιά ηθική, κοινωνική, πολιτική και οικονομική κρίση, η οποία κορυφώθηκε τα έξι τελευταία χρόνια και συνεχίζεται, χωρίς να είναι ακόμα ορατή η κατάληξή της.
Όπως εντοπίζουμε τα κύρια αίτια της κρίσης στον εκφυλισμό του ιδεώδους του πατριωτισμού, έτσι είμαστε βαθιά πεπεισμένοι ότι ο μόνος τρόπος για να ξεπεράσουμε και να βγούμε από την κρίση, είναι η ανάκτηση και αναγέννηση του πατριωτισμού στην Ελλάδα του 21ου αιώνα. Κι αυτό γιατί ο πατριωτισμός είναι η μοναδική δύναμη που μπορεί πλέον να ενώσει και να χαλυβδώσει τους διχασμένους Έλληνες απέναντι στην κρίση, η οποία εκτός από την οικονομία, απειλεί πλέον το ίδιο το Έθνος και την Πατρίδα.
Το βιβλίο αυτό εκδίδεται με την ελπίδα να αποτελέσει έναυσμα για έναν έντονο και βαθύ προβληματισμό σχετικά με το κορυφαίο ζήτημα του Ελληνικού πατριωτισμού, τον οποίο αν ανακαλύψουμε ξανά, αναδιφώντας στις ένδοξες σελίδες της ιστορίας μας, αν τον επαναφέρουμε στο προσκήνιο και αν επανακαθορίσουμε και ενστερνιστούμε την έννοιά του με όρους 21ου αιώνα, τότε και μόνον τότε θα βρούμε το νήμα που θα μας ενώσει, θα μας κάνει πιο δυνατούς και θα μας οδηγήσει στην έξοδο από την κρίση.
Να ξαναβρούμε τον πατριωτισμό που απωλέσαμε, για να βγούμε επιτέλους από την κρίση.Ο Σάββας Καλεντερίδης γεννήθηκε στη Βέργη Σερρών το 1960. Το 1977 εισήλθε στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, από την οποία αποφοίτησε το 1981, ως ανθυπίλαρχος. Υπηρέτησε σε διάφορες μονάδες των τεθωρακισμένων και των καταδρομών και σε κρίσιμες θέσεις στο εξωτερικό. Το Μάρτιο του 2000, ενώ φοιτούσε στην Ανωτάτη Σχολή Πολέμου, παραιτήθηκε από τις τάξεις του Ελληνικού Στρατού, με το βαθμό του αντισυνταγματάρχη. Από το φθινόπωρο του 2000 ίδρυσε και διευθύνει τον εκδοτικό οίκο Ινφο-Γνώμων. Με το ψευδώνυμο Κώστας Νικοπολίδης μετέφρασε από τα τουρκικά και επιμελήθηκε την έκδοση του βιβλίου «Κράτος συμμορία», Εκδόσεις Τουρίκη, ενώ μετέφρασε από τα τουρκικά και την «Έκθεση Σουσουρλούκ», που συμπεριλήφθηκε στο ομώνυμο βιβλίο των Εκδόσεων Α.Α. Λιβάνη. Σε συνεργασία με το ίδρυμα «Φίλοι Λαογραφικού Μουσείου Μέλπως Μερλιέ» συμμετείχε και προλόγισε την έκδοση του διπλού CD «Τραγούδια του Πόντου, Ηχογραφήσεις του 1930» και του CD «Τραγούδια από τις παράλιες πόλεις του Πόντου και της Μικράς Ασίας». Επιμελήθηκε επίσης της έκδοσης του δίτομου έργου «Ανάλυση της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής, Μύθος και πραγματικότητα», του βιβλίου «Οι μειονότητες στην Τουρκία» και των ιστορικών ταξιδιωτικών οδηγών «Κάτω Ιταλία – Μεγάλη Ελλάδα», «Σικελία», «Ρόδος – Σύμη – Καστελόριζο – Καρία – Λυκία», «Χίος – Σμύρνη», «Βουλγαρία – Ανατολική Ρωμυλία», «Καππαδοκία – Κεντρική Ανατολία» και «Κωνσταντινούπολη – Μαρμαράς». Έγραψε τους ιστορικούς ταξιδιωτικούς οδηγούς «Κοζάνη, στην αγκαλιά των βουνών», «Ιωνία, Σάμος – Έφεσος – Μίλητος – Πριήνη», «Δυτικός Πόντος, Βιθυνία – Παφλαγονία» και «Ανατολικός Πόντος, Κοτύωρα – Κερασούντα – Τραπεζούντα – Αργυρούπολη – Καρς». Αναλύσεις και άρθρα του Σάββα Καλεντερίδη, με κύριο θέμα την Τουρκία και άλλα περιφερειακά ζητήματα, έχουν δημοσιευθεί στις εφημερίδες «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» και «Παρόν» και στα περιοδικά «Άμυνα και διπλωματία», «Απόρρητο Δελτίο» και «Διπλωματία».

Συγγραφέας : Καλεντερίδης Σάββας
Εκδότης : Ινφογνώμων Εκδόσεις
Έτος έκδοσης : 2016
ISBN : 618-5219-00-Χ
Σελίδες : 498
Σχήμα : 24χ17
Κατηγορίες : Πολιτική – Λόγοι, δοκίμια, διαλέξεις
Σειρές : Πολιτική

Τιμή σε ιστοσελίδες: 18.50 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.