Κρίση και αριστερή πολιτική

Περιγραφή
Το μικρό αυτό βιβλίο είναι καρπός της συμμετοχής μου στη διαρκή και διαρκώς έντονη συζήτηση περί κρίσης στο πλαίσιο της Αριστεράς τα τελευταία τέσσερα-πέντε χρόνια. Στην πραγματικότητα, συνιστά ένα είδος σύνοψης των κύριων θεματικών και απαντήσεων που αναπτύχθηκαν αυτά τα χρόνια της μεγάλης κρίσης από ένα τμήμα της ριζοσπαστικής Αριστεράς στην Ελλάδα· ένα τμήμα που επηρέασε σε σημαντικό βαθμό την τοποθέτηση και την πολιτεία του ΣΥΡΙΖΑ, και το οποίο, με αυτόν τον τρόπο, είχε και έχει έναν αξιοπρόσεκτο, νομίζω, ρόλο στις ευρύτερες εξελίξεις.
Ποιες είναι οι αιτίες της παγκόσμιας καπιταλιστικής κρίσης που βιώνουμε; Τι κάνει το κεφάλαιο προκειμένου να μετατρέψει την κρίση σε ευκαιρία για λογαριασμό του; Πώς κινούνται οι κοινωνικές δυνάμεις σε αυτό το πλαίσιο; Ποιες εναλλακτικές λύσεις έχει το σύστημα στην παρούσα συνθήκη; Και ποιες δυνατότητες υπάρχουν για τους αντιπάλους του; […]Ο Χρήστος Λάσκος είναι οικονομολόγος και εργάζεται ως εκπαιδευτικός στο 5ο Λύκειο Θεσσαλονίκης. Είναι πτυχιούχος φυσικής και οικονομικών και έχει κάνει μεταπτυχιακές-διδακτορικές σπουδές στη φιλοσοφία και την κοινωνιολογία της εκπαίδευσης. Αρθρογραφεί τακτικά στην «Αυγή» και την «Εποχή» και είναι μέλος της σύνταξης του «Εντός Εποχής». Είναι μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του Συνασπισμού της Αριστεράς, υπεύθυνος του Τμήματος Θεωρίας.

Συγγραφέας : Λάσκος Χρήστος
Εκδότης : Νήσος
Έτος έκδοσης : 2014
ISBN : 960-9535-83-6
Σελίδες : 218
Σχήμα : 21χ14
Κατηγορίες : Πολιτική – Ελλάς – Λόγοι, δοκίμια, διαλέξεις
Σειρές : Red Notebook

Τιμή σε ιστοσελίδες: 11.06 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.