Κρήτη

Περιγραφή
Βουνό και θάλασσα. Το πράσινο και το μπλε σε μια θαυμαστή αρμονία. Σφακιά, Ψηλορείτης, Σπιναλόγκα. Ερωτόκριτος και Ζορμπάς. Λάδι και ρακή. Αυτή είναι η Κρήτη. Λίκνο του πατέρα των θεών. Περήφανη μάνα λεβεντογέννα, λατρεμένη από τους γιους και τις κόρες της.
Μέσα από το φωτογραφικό φακό της Πηνελόπης Μασούρη αποτυπώνονται οι ομορφιές της κρητικής γης, σμιλεμένες στο πέρασμα των αιώνων, αλλά και οι άνθρωποί της, περισσότερο και λιγότερο γνωστοί, που μοιράζονται την αγάπη για την ιδιαίτερη πατρίδα τους.
A bilingual photographic album about the Island of Crete, its beauties and its people.Η Πηνελόπη Μασούρη σπούδασε ιστορία της τέχνης, κινηματογράφο, φωτογραφία, χορό και υποκριτική στην Αθήνα, στη Ρώμη και τη Νέα Υόρκη. Έχει συνεργαστεί με πολλά περιοδικά τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια φωτογραφίζοντας επώνυμους.
Έχει διοργανώσει ατομικές εκθέσεις σε εκθεσιακούς χώρους και γκαλερί, κι έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις. Υπήρξε φωτογράφος πλατώ σε πολλές πρόσφατες ελληνικές ταινίες, ενώ κάνει κοσμικό ρεπορτάζ.

Συγγραφέας: Μασούρη Πηνελόπη, Τρουλλινού Νίκη 1953-
Μεταφραστής: Σάνδη Δομινίκη, Πανουργιά Κλειώ
Φωτογράφος: Μασούρη Πηνελόπη
Επιμελητής: Μασούρη Πηνελόπη
Εκδότης: Ψυχογιός
Έτος έκδοσης: 2009
ISBN: 960-453-614-1
Σελίδες: 256
Σχήμα: 21χ28
Κατηγορίες: Κρήτη – Φωτογραφικά λευκώματα, Πρόσωπα στη λογοτεχνία, ιστορία, βιογραφία

Τιμή σε ιστοσελίδες: 9.67 €