Κράτος δημοκρατία και σοσιαλισμός

Περιγραφή
Η παρούσα έκδοση συνεχίζει την παρουσίαση του έργου του αντιπροέδρου του πολυεθνικού κράτους της Βολιβίας, Άλβαρο Γκαρσία Λινέρα, στη χώρα μας, που περιστρέφεται γύρω από κομβικά ζητήματα και προκλήσεις των σημερινών προσπαθειών μετάβασης σε μετα-καπιταλιστικές κοινωνίες.
Ο Λινέρα χαρακτηρίζει το έργο του Νίκου Πουλαντζά ως «τραγικό παράδοξο» και τον ίδιο ως «ετερόδοξο μαρξιστή». «Ένα μαρξιστή που σκέφτηκε την εποχή του με αφετηρία την προοπτική της επανάστασης, σε μια στιγμή που οι επαναστατικές διαδικασίες είχαν διακοπεί ή είχαν παρεκκλίνει προς την ανώμαλη παλινόρθωση ενός κρατικοποιημένου καπιταλισμού» και που συνέβαλε «σε μια εποχή ακριβώς που ο σοσιαλιστικός ορίζοντας κατέρρεε ως σύμβολο και ως προοπτική ικανή να κινητοποιεί τους λαούς». Το κείμενο επικεντρώνει «σε δύο αλληλοσυνδεόμενες απόψεις-κλειδιά στο μαρξισμό του Πουλαντζά, οι οποίες μας επιτρέπουν να σκεφτούμε και να δράσουμε στο παρόν: το Κράτος ως κοινωνική σχέση και το δημοκρατικό δρόμο προς το σοσιαλισμό».

Συγγραφέας : Garcia – Linera Albaro
Μεταφραστής : Συλλιγαρδάκη Σπυριδούλα
Εκδότης : Α/συνέχεια
Έτος έκδοσης : 2015
ISBN : 960-6625-29-Χ
Σελίδες : 64
Σχήμα : 21χ14
Κατηγορίες : Σοσιαλισμός, Πολιτικές επιστήμες, Δημοκρατία, Κράτος
Σειρές : 21ος Αιώνας Αριστερά

Τιμή σε ιστοσελίδες: 3.71 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.