Κομφούκιος το πέταγμα του Φοίνικα

Περιγραφή
Το 551 π.Χ., ο Τσονγκ Νι, ή αλλιώς Κομφούκιος, έδωσε ένα στοίχημα. Να αλλάξει την τάξη των πραγμάτων σε μια πολυδιασπασμένη και πολιτικά διεφθαρμένη Κίνα. Ο άνθρωπος που στάθηκε ορόσημο στην ιστορία της αχανούς αυτής χώρας, θα διαβεί όλα τα μονοπάτια της φιλοσοφικής αναζήτησης για να καταλήξει σε μια σοφή διδασκαλία που οδηγεί τον άνθρωπο στο Δρόμο της Αρετής, ο οποίος δεν είναι άλλος από το δρόμο της αλήθειας, της δικαιοσύνης, της ειρήνης και πάνω απ’ όλα της υπέρτατης αρμονίας και γαλήνης.
Αφετηρία των αναζητήσεων του νεαρού Τσονγκ Νι θα σταθούν η επαφή του με τη φύση, τους μάγους, τις ηδονικές γυναίκες αλλά και τους θηριώδεις άρχοντες, που το πάθος τους για την εξουσία βυθίζουν τη χώρα και το λαό της στη βία και την εξαθλίωση.
Μέσα από τη μουσική και τη μελέτη των αρχαίων κειμένων, ο Τσονγκ Νι, όπως ο φοίνικας που αναγεννιέται μέσα από τις στάχτες του, θα διαμορφώσει ένα νέο μονοπάτι γνώσης που θα στηρίζεται στη συμπόνια στον άνθρωπο, στην κληρονομιά των προγόνων του και στον “Υπέρτατο Άρχοντα Ουρανό”, το Τάο.O Φιλίπ Φρανσινί έζησε πολλά χρόνια της ζωής του τόσο στη Γαλλία όσο και στην Άπω Ανατολή αφού κατάγεται από Γάλλο πατέρα και Βιετναμέζα μητέρα. Εργάστηκε ως ζωγράφος, συγγραφέας και σκηνοθέτης στην τηλεόραση, ενώ διατέλεσε και διευθυντής του Continental Hostel στη Σαϊγκόν. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται αποκλειστικά με τη συγγραφή και έχει εκδώσει αρκετά μυθιστορήματα.

Συγγραφέας: Franchini Philippe
Μεταφραστής: Ζαχαριάδου Καλλιόπη
Εκδότης: Αρχέτυπο
Έτος έκδοσης: 2003
ISBN: 960-421-019-Χ
Σελίδες: 432
Τόμος: 1
Σχήμα: 21χ14
Κατηγορίες: Γαλλική πεζογραφία – Μυθιστόρημα, Ιστορικό μυθιστόρημα
Σειρές: Λογοτεχνικό Σύμπαν

Τιμή σε ιστοσελίδες: 14.95 €