Κοινωνική ψυχολογία

Περιγραφή

Το πόνημα αυτό πραγματεύεται ένα σοβαρό και επίκαιρο θέμα, όπως είναι η Κοινωνική Ψυχολογία. Σ’ αυτό αναλύονται τα βασικά ζητήματα της κοινωνικής ψυχολογίας ως επιστήμης, οι μεθοδολογικές αρχές της κοινωνικο-ψυχολογικής έρευνας και εξετάζονται τα συγκεκριμένα ψυχολογικά χαρακτηριστικά των μεγάλων κοινωνικών ομάδων και των δυναμικών φαινομένων, που υπάρχουν στις μικρές ομάδες -συνοχή, ηγεσία, λήψη ομαδικών αποφάσεων, κοινωνική αλληλεπίδραση και επικοινωνία, κοινωνικές στάσεις, κοινωνικός χώρος, προσωπικότητα και ομάδα- τα οποία παρουσιάζονται παραστατικά και ολοκληρωμένα. Αντικείμενο της ανάλυσης είναι οι βασικές κατευθύνσεις των εφαρμόσιμων ερευνών της κοινωνικής ψυχολογίας στην πραγματική κοινωνική ζωή. Το σύγγραμμα που προτείνεται στον αναγνώστη εξετάζει τα βασικά ζητήματα της κοινωνικής ψυχολογίας από τη μαρξιστική θεώρηση σε σύγκριση με τις θέσεις της ψυχολογίας στη Δύση, αποδεικνύοντας την πρακτική τους σημασία για την επιστημονική οργάνωση της διοίκησης, τη διαπαιδαγώγηση και άλλους τομείς ιδεολογικού προσανατολισμού στη διαμόρφωση της κοινής γνώμης. Το σύγγραμμα απευθύνεται στους ειδικούς στον χώρο της ψυχολογίας, στους φοιτητές και σπουδαστές των ΑΕΙ και ΤΕΙ και σ’ ένα ευρύτερο αναγνωστικό κοινό, που ενδιαφέρεται για τη συμβολή της κοινωνικής ψυχολογίας στο εκπαιδευτικό σύστημα και στην πορεία της προσωπικής καλλιέργειας.

Ο συγγραφέας γεννήθηκε στη Σφηκιά Ημαθίας το 1954.
Το 1986 παίρνει με άριστα το δίπλωμα ψυχολογίας και τον ακαδημαϊκό τίτλο Μaster of Arts in Psychology.
Τον Ιούνιο του 1996 παίρνει τον διδακτορικό τίτλο στην ψυχολογία και τον Ιούλιο του 1996 τη μεταπτυχιακή του ειδίκευση ως ειδικού με ανώτατη μόρφωση στην ειδικότητα της Λογοθεραπείας.
Η διδακτική καθώς και η επαγγελματική του προϋπηρεσία ξεπερνά τα 17 χρόνια σε διάφορα εκπαιδευτικά ιδρύματα, ξεκινώντας ως βοηθός καθηγητή στο Πανεπιστήμιο της Σόφιας και συμμετέχοντας παράλληλα σε συνέδρια και σεμινάρια.
Το Σεπτέμβριο του 2005 παίρνει τη θέση του Επίκουρου Καθηγητή στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων της Σχολής Διοίκησης Οικονομίας του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Μακεδονίας Κοζάνης.
Η επιστημονική του συνεργασία με το συγκεκριμένο Τριτοβάθμιο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα αρχίζει πολύ νωρίτερα. Το ακαδημαϊκό έτος 1999-2000 διδάσκει στα Προγράμματα Σπουδών Επιλογής ΠΣΕ στο Τμήμα Διοικητικής Τεχνολογίας του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Μακεδονίας τα αντικείμενα: α) Ψυχολογία της προσωπικότητας, β) Ψυχολογία διοίκησης και οργάνωσης επιχειρήσεων και γ) Ψυχολογία του Μarketing ως έκτακτος επιστημονικός συνεργάτης.
Από το ακαδημαϊκό έτος 2000 ως το Σεπτέμβριο του 2005 ως έκτακτος επιστημονικός συνεργάτης διδάσκει στο Τ.Ε.Ι. Δυτικής Μακεδονίας (Παράρτημα Καστοριάς) στο Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας το αντικείμενο Κοινωνική Ψυχολογία.

Συγγραφέας: Σερδάρης Παναγιώτης
Εκδότης: University Studio Press
Έτος έκδοσης: 2014
ISBN: 960-122-186-1
Σελίδες: 812
Σχήμα: 25×18
Κατηγορίες: Κοινωνική ψυχολογία

Τιμή σε ιστοσελίδες: 45.00 €