Κοινωνική γεωγραφία των πόλεων

Περιγραφή
Ήδη από το 2008 πάνω από τον μισό πληθυσμό της γης κατοικεί σε πόλεις. Οι πόλεις δεν συγκεντρώνουν μόνο την οικονομική δραστηριότητα, μια και προφανώς συγκεντρώνουν το σύνολο των κοινωνικών και πολιτικών εξελίξεων, αλλά αποτελούν πλέον τα κέντρα για επιστημονική παραγωγή, καλλιτεχνική δημιουργία και για την παραγωγή και αντιπαράθεση ιδεών. Χωρίς καμιά λοιπόν αμφιβολία οι άνθρωποι διαμορφώνουν καθημερινά τις πόλεις, ενώ παράλληλα διαμορφώνονται από αυτές, αφού οι πόλεις οριοθετούν τις επιλογές τους.
Η μελέτη λοιπόν της κοινωνικής γεωγραφίας των πόλεων καθίσταται επιτακτικότερη τόσο λόγω του διαρκώς αυξανόμενου ρόλου τους στη διαχείριση της παγκόσμιας καπιταλιστικής οικονομίας αλλά και λόγω του σημειούμενου μετασχηματισμού τους ως αποτέλεσμα των νέων “καθηκόντων” που τους ανατίθενται. Οι κοινωνικές επιπτώσεις της εξέλιξης αυτής είναι ορατές τις τελευταίες δεκαετίες στις πόλεις του δυτικού κόσμου και εκφράζονται ποικιλοτρόπως (στεγαστικός διαχωρισμός, άστεγοι, διακρίσεις απέναντι σε μειονότητες, συγκρούσεις, εγκληματικότητα, καταπίεση και επιτήρηση).
Εξελίξεις που υπογραμμίζονται επιπλέον από την ανάπτυξη κινημάτων και την προώθηση πολιτικών.
Η ελληνική έκδοση της “Κοινωνικής γεωγραφίας των πόλεων” προσφέρει πλήρη εικόνα του εύρους και της ποικιλίας των θεμάτων που απασχολούν τις σύγχρονες πόλεις. Μεταφρασμένο και επιμελημένο από ειδικούς πανεπιστημιακούς, το έργο περιλαμβάνει πολυσέλιδο γλωσσάρι σχετικών επιστημονικών όρων και εκτενές ευρετήριο, παρουσιάζει με σαφή τρόπο όλα τα ζητήματα της αστικής γεωγραφίας, ενώ ανατρέχει συστηματικά στις διαδοχικές και παράλληλες ερμηνείες που αναπτύχθηκαν σε αυτό τον τομέα από τις αρχές του 20ού αιώνα.Ο Paul Knox είναι διακεκριμένος καθηγητής του Πανεπιστημίου Virginia Tech όπου υπήρξε επικεφαλής της Σχολής Αρχιτεκτονικής και Αστικών Σπουδών. Το “Metroburbia USA” (2008) αποτελεί το τελευταίο του βιβλίο.

Συγγραφέας: Knox Paul, Pinch Steven
Μεταφραστής: Αράπογλου Βασίλης, Καβουλάκος Κάρολος Ιωσήφ, Κανδύλης Γιώργος, Καρανικόλας Νικόλαος Δ., Σουλιώτης Νίκος, Χωριανόπουλος Ιωάννης, Αλεξανδρή Γεωργία, Σαγιάς Ιωάννης, Φραγκόπουλος Γιάννης
Επιμελητής: Μαλούτας Θωμάς
Υπεύθυνος Σειράς: Σπουρδαλάκης Μιχάλης
Εκδότης: Σαββάλας
Έτος έκδοσης: 2009
ISBN: 960-449-820-7
Σελίδες: 637
Σχήμα: 24χ17
Κατηγορίες: Κοινωνικά προβλήματα, Αστική ανάπτυξη, Πόλεις, Αστική γεωγραφία
Σειρές: Κοινωνικές Επιστήμες=Social Sciences

Τιμή σε ιστοσελίδες: 27.41 €