Κοινωνία οικονομία συντάξεις: Κρυμμένος θησαυρός;

Περιγραφή
Γιατί κρυμμένος θησαυρός;
Ποιος τον έκρυψε;
Υπάρχει ελπίδα να βρεθεί;
Κι όταν τον βρούμε, Τι;
Η λύση του ασφαλιστικού είναι σαν το κρυμμένο θησαυρό. Όχι όμως με την έννοια ότι αν βρούμε την κρυψώνα του θα λυθεί το πρόβλημα ως διά μαγείας. Αλλά οι συντάξεις οι ίδιες, ως γέφυρα ανάμεσα στις ανάγκες της κοινωνίας και τις απαιτήσεις της οικονομίας, μπορούν να γίνουν θησαυρός. Και για την κοινωνία και για την οικονομία.
Τα κείμενα αυτά, γραμμένα από το 1995 ως το 2000, προσπαθούν να βρουν τρόπους ώστε η αλληλεγγύη των γενεών να μπορέσει ξανά να τροφοδοτήσει την οικονομική ανάπτυξη και την ευημερία της κοινωνίας.Ο Πλάτων Τήνιος είναι οικονομολόγος, επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Σπούδασε οικονομικά στο Καίμπριτζ (Μ.Α. 1978, Ρh.D. 1984) και στην Οξφόρδη (Μ. Ρhil. 1980). Δίδαξε στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Έχει εργαστεί στα Υπουργεία Οικονομίας και Βιομηχανίας, καθώς επίσης και στην Εμπορική Τράπεζα. Διετέλεσε ειδικός σύμβουλος του πρωθυπουργού από το 1996 ως το 2004. Την περίοδο 1999-2004 υπήρξε μέλος της Επιτροπής Κοινωνικής Προστασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Έχει δημοσιεύσει μελέτες στον χώρο των συντάξεων και της κοινωνικής προστασίας. Διδάσκει κοινωνικές ασφαλίσεις, οικονομική της ασφάλισης και γήρανση του πληθυσμού και οικονομία. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα σχετίζονται με τον χώρο των συντάξεων, της κοινωνικής πολιτικής, της κατοικίας και των οικονομικών επιπτώσεων της πληθυσμιακής γήρανσης. Με το SHARE ασχολείται εξαρχής ως αναπληρωτής συντονιστής της ελληνικής ομάδας. Η έρευνά του αφορά τα πεδία της φτώχειας, των άτυπων δικτύων συνοχής και κατοικίας όπως και τις διασυνδέσεις αυτών των θεμάτων με θέματα υγείας.

Συγγραφέας : Τήνιος Πλάτων
Εκδότης : Εκδόσεις Παπαζήση
Έτος έκδοσης : 2001
ISBN : 960-02-1466-2
Σελίδες : 238
Σχήμα : 21χ14
Κατηγορίες : Ασφάλιση, Ασφάλιση – Ελλάς

Τιμή σε ιστοσελίδες: 8.73 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.