Κλινική ψυχολογία της υγείας

Περιγραφή
[…] Η μετάφραση και επιμέλεια του παρόντος βιβλίου έρχεται να συμπληρώσει την ελλιπή βιβλιογραφία που υπάρχει στο επιστημονικό αυτό πεδίο στην Ελλάδα, αλλά και να αναδείξει την πρόσφατη σύγκλιση της παραδοσιακής κλινικής ψυχολογίας και ψυχολογίας της υγείας στην καθημερινή κλινική πρακτική. Επιπλέον, σκοπεύει να αναδείξει τον πολύ σημαντικό ρόλο του ψυχολόγου στην άσκηση του επαγγέλματος στο χώρο της υγείας και γενικότερα σε ιατρικές δομές.
Το παρόν βιβλίο που έχουν γράψει δύο εξειδικευμένοι στο επιστημονικό πεδίο της κλινικής ψυχολογίας της υγείας, ακαδημαϊκοί δάσκαλοι και επαγγελματίες ψυχολόγοι, περιγράφει με το καλύτερο τρόπο αυτό τον επαγγελματικό χώρο των ψυχολόγων, με έμφαση στις κοινές μεθόδους ψυχολογικής αξιολόγησης και τεχνικές θεραπευτικής παρέμβασης της παραδοσιακής κλινικής ψυχολογίας και ψυχολογίας της υγείας, αλλά και το ειδικότερο πλαίσιο στο οποίο εξασκείται η κλινική ψυχολογία της υγείας, στις Ηνωμένες Πολιτείες. […]
(από τον πρόλογο της ελληνικής έκδοσης)H Cynthia D. Belar, έλαβε το διδακτορικό της δίπλωμα με ειδίκευση στην Κλινική Ψυχολογία από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Οhio το 1974, μετά από κλινική άσκηση (internship) στο Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Duke. Από το 1974 μέχρι το 1984, ήταν μέλος του διδακτικού-ερευνητικού προσωπικού του τμήματος Κλινικής Ψυχολογίας και Ψυχολογίας της Υγείας του Πανεπιστημίου της Florida. Στο κέντρο υγείας του Πανεπιστημίου της Florida, ανέπτυξε το εργαστήριο Πόνου και διαχείρισης του στρες, την υπηρεσία ιατρικής ψυχολογίας, και το κομμάτι της κλινικής άσκησης του μεταπτυχιακού προγράμματος στην Κλινική Ψυχολογία του Πανεπιστημίου της Florida. Από το 1983 μέχρι το 1990, εργάστηκε ως κλινική διευθύντρια του τομέα συμπεριφορικής ιατρικής, στο πρόγραμμα ιατρικής φροντίδας Kaiser Permanente, στο Los Angeles.
Επί του παρόντος, διατελεί διευθύντρια του μεταπτυχιακού (σε διδακτορικό επίπεδο) προγράμματος στην Κλινική Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο της Florida και πρόεδρος του κλάδου Ψυχολογίας της υγείας, του Αμερικανικού Ψυχολογικού Συλλόγου. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζονται στο πεδίο του πόνου, διαχείριση του στρες, και βιοανατροφοδότηση.

Συγγραφέας: Belar Cynthia D., Deardoff William W.
Επιμελητής: Μεσσήνης Λάμπρος
Εκδότης: Φιλομάθεια
Έτος έκδοσης: 2005
ISBN: 960-87710-3-Χ
Σελίδες: 247
Σχήμα: 24χ17
Κατηγορίες: Κλινική ψυχολογία , Υγεία

Τιμή σε ιστοσελίδες: 23.36 €