Κλινική ψυχολογία στην πράξη

Περιγραφή
Η κλινική ψυχολογία αποτελεί έναν εξαιρετικά ενδιαφέροντα τομέα με εφαρμογές σε όλο το φάσμα της υγείας και ιδιαίτερα στην ψυχική υγεία. Τι γίνεται, όμως, στην πράξη με αυτή την ειδικότητα στη χώρα μας; Το βιβλίο αυτό επιδιώκει να καλύψει την παντελή απουσία συγγράμματος στην ελληνική βιβλιογραφία το οποίο να περιγράφει το έργο του κλινικού ψυχολόγου σε ποικιλία πλαισίων, με τις ιδιαιτερότητες και τα προβλήματα που παρουσιάζει το κάθε πλαίσιο αλλά και με τον τρόπο που ασκείται το κλινικό έργο από τον κάθε επαγγελματία. Αφού πρώτα περιγραφεί αναλυτικά η κατάσταση που ισχύει στην Ελλάδα ως προς τις πανεπιστημιακές σπουδές ψυχολογίας και τις δυνατότητες για εξειδίκευση στην κλινική ψυχολογία, σε σύγκριση ειδικά με τη Μ. Βρετανία, κατατίθενται οι εμπειρίες των συγγραφέων από την άσκηση του επαγγέλματος στους διάφορους χώρους όπου υπηρετούν. Ο αναγνώστης μπορεί να πληροφορηθεί, μεταξύ άλλων, για το ρόλο και το έργο του κλινικού ψυχολόγου στον τομέα της ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης ψυχιατρικών ασθενών, σε φορείς απεξάρτησης από ουσίες όπως ναρκωτικά και αλκοόλ, σε κέντρα ψυχικής υγείας, σε γενικά νοσοκομεία και σε καταστήματα κράτησης.
Μια ζωντανή και άμεση καταγραφή των εφαρμογών της κλινικής ψυχολογίας στην ελληνική πραγματικότητα, που κεντρίζει το ενδιαφέρον και παράλληλα ενημερώνει πλήρως τον αναγνώστη, είτε προέρχεται από το χώρο των κοινωνικών επιστημών και των επιστημών της υγείας είτε όχι.

Συγγραφέας: Συλλογικό έργο, Αθανασοπούλου Ελένη ψυχολόγος, Αναγνωστόπουλος Φώτιος Γ., Εσερίδου Δέσποινα, Καπράλος Γιώργος, Καρυανού Κέλλυ, Κατσογιάννη Ειρήνη, Κουλιεράκης Γεώργιος, Μισουρίδου Ευδοκία, Μπακομήτρου Φλωρεντία, Νικολαΐδου Μαργαρίτα, Ντεβέ Μαρία, Πετρίδου Κατερίνα, Ποταμιάνος Γρηγόρης Α., Ρότσικα Βασιλική
Επιμελητής: Ποταμιάνος Γρηγόρης Α., Αναγνωστόπουλος Φώτιος Γ.
Εκδότης: Ελληνικά Γράμματα
Έτος έκδοσης: 2008
ISBN: 960-19-0312-7
Σελίδες: 230
Σχήμα: 22χ17
Κατηγορίες: Κλινική ψυχολογία

Τιμή σε ιστοσελίδες: 16.19 €