Κλιμτ Σήλε Κόκοσκα και η εποχή τους

Περιγραφή
[…] Για την οργάνωση της έκθεσης «Κλιμτ, Σήλε, Κόκοσκα και η εποχή τους» στο Μέγαρο Μουσικής, είχαμε την ευκαιρία και την τιμή να συνεργαστούμε με το μοναδικό Μουσείο Λέοπολντ της Βιέννης και προσωπικά με τον ίδιο τον Δρα Ρούντολφ Λέοπολντ, δημιουργό, μελετητή και ψυχή μιας από τις σημαντικότερες παγκοσμίως συλλογές αυτής της εποχής.
Επίσης χρωστάμε ευχαριστίες στο Μουσείο Διακοσμητικών Τεχνών της Βιέννης (ΜΑΚ), για τον δανεισμό μιας επιλογής από αφίσες της Secession, όπως και στην Osterreichische Nationalbank, για τον δανεισμό ενός έργου του Κόκοσκα.
Πιστεύουμε πως η έκθεση, όχι μόνο θα μας δώσει την ευκαιρία να γνωρίσουμε επιτέλους τα έργα μια κορυφαίας στιγμής στην ευρωπαϊκή τέχνη, αλλά και θα αποτελέσει ένα ορόσημο για την πολιτιστική ζωή της Ελλάδας.
Στους χορηγούς μας, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, τον Όμιλο Λαυρεντιάδη και το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης-Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού, που χάρις στη γενναιοδωρία τους πραγματοποιήθηκε αυτή η έκθεση, καθώς και στη χορηγό του καταλόγου Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, οφείλονται οι πιο θερμές ευχαριστίες μας.
Χρήστος Λαμπράκης
Πρόεδρος του Δ.Σ.
του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Αθηνών
[…] Η συλλεκτική δραστηριότητα του Ρούντολφ Λέοπολντ, ο οποίος με τη βοήθεια της Δημοκρατίας της Αυστρίας και της Εθνικής Τράπεζας της Αυστρίας είχε ήδη το 1994 την ιδιωτική του συλλογή έργων τέχνης, που περιλαμβάνει πάνω από 5.000 εκθέματα, στο «Ιδιωτικό Ίδρυμα-Μουσείο Λέοπολντ».
Η συλλεκτική δραστηριότητα του Ρούντολφ Λέοπολντ, η οποία ξεκίνησε το φθινόπωρο του 1948, ήταν μέγιστης πολιτιστικής σπουδαιότητας: με την ευαίσθητη ματιά του μύστη και ειδήμονα, ο Ρούντολφ Λέοπολντ συγκέντρωσε κυρίως σημαντικά έργα των αρχών του 20ου αιώνα και ανακάλεσε έτσι στη μνήμη ενός ευρέος κοινού μια ένδοξη εποχή της αυστριακής τέχνης. Τα βιβλία, οι εκθέσεις και η έντονη δραστηριοποίησή του συνέβαλαν σε πολύ μεγάλο βαθμό στο να κερδίσουν οι σπουδαίοι αυστριακοί καλλιτέχνες των αρχών του 20ου αιώνα και του εξπρεσιονισμού τη θέση τους πλάι στους πιο διάσημους καλλιτέχνες του κόσμου. […]
Καθηγητές Δρ. Ρούντολφ και Δρ. Ελίζαμπετ Λέοπολντ

Συγγραφέας : Fuhr Michael P., Ανδρεάδη Έφη
Μεταφραστής : Ελευθερίου Μιχάλης, Παύλου Αλεξάνδρα, Ανδρεάδη Έφη, Δαβάκη Έλλη
Επιμελητής : Ανδρεάδη Έφη
Ζωγράφος : Klimt Gustav, Moser Koloman, Moll Carl, Roller Alfred, Kurzweil Max, Löffler Berthold, Fiebiger Franz, Blauensteiner Leopold, Faistauer Anton, Egger – Lienz Albin, Gerstl Richard, Schiele Egon, Kolig Anton, Walde Alfons, Boeckl Herbert, Kubin Alfred, Oppenheimer Max, Kokoschka Oscar, Wacker Rudolf
Εκδότης : Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Έτος έκδοσης : 2007
ISBN :
Σελίδες : 182
Σχήμα : 30χ24
Κατηγορίες : Ζωγραφική – Συλλογές τέχνης , Ζωγράφοι
Σειρές : Μέγαρο Μουσικής Αθηνών 2007-2008

Τιμή σε ιστοσελίδες: 18.15 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.