Κλιματικές αλλαγές

Περιγραφή
Στη συντριπτική πλειοψηφία τους, οι επιστήμονες συμφωνούν ότι η ανθρώπινη δραστηριότητα ευθύνεται για την αύξηση της θερμοκρασίας της γης κατά δραματικό τρόπο από τα 1970 ως σήμερα. Κι όμως κάποιοι επιμένουν να απορρίπτουν τη σύμφωνη γνώμη των ειδικών.
Ο Kerry Emanuel δίνει ένα βασικό διάγραμμα της επιστήμης της κλιματικής αλλαγής και του πώς φτάσαμε ως εδώ. Παρόλο που είναι αδύνατον να προβλέψουμε πότε ακριβώς θα γίνουν αισθητές οι πιο δραματικές συνέπειες, θεωρεί βέβαιο ότι οι κίνδυνοι είναι πραγματικοί: αύξηση στην ένταση και τη δύναμη των τυφώνων και των πλημμυρών, και γρήγορη επέκταση των ερήμων.
Αλλά, ακριβώς όπως η δράση μας δημιούργησε την κρίση που επίκειται, έτσι η ίδια η δράση μας είναι δυνατόν και πρέπει να την αποτρέψει. Το “Κλιματικές αλλαγές. Πόσα γνωρίζουμε” μας δείχνει από πού πρέπει να αρχίσουμε.
Ο Kerry Emanuel είναι καθηγητής ατμοσφαιρικής επιστήμης στο Τμήμα Επιστημών της Γης, Ατμοσφαιρικών και Πλανητικών Επιστημών στο MIT. Είναι ο συγγραφέας του Θεϊκός Άνεμος: Η Ιστορία και η Επιστήμη των Τυφώνων (Divine Wind: The History and Science of Hurricanes)

Συγγραφέας: Emanuel Kerry Α.
Μεταφραστής: Καναούτη Σοφία
Εκδότης: Πολύτροπον
Έτος έκδοσης: 2008
ISBN: 960-8354-83-8
Σελίδες: 87
Σχήμα: 21χ12
Κατηγορίες: Περιβάλλον – Προστασία, Κλιματολογία
Σειρές: Άνθρωπος και Περιβάλλον

Τιμή σε ιστοσελίδες: 3.28 €