Κλεμμένα χρόνια

Περιγραφή
Διατρέχοντας τρεις γενεές κι έναν αιώνα μυστικών και προδοσίας, απώλειας και νοσταλγίας, τα «Κλεμμένα χρόνια» είναι η εκπληκτική ιστορία μιας αυτοκρατορίας που άνθισε από τους σπόρους της εκδίκησης και των ανθρώπων που έδεσαν μαζί της τη μοίρα τους.
Στα πεδία των μαχών του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, οι δίδυμοι αδελφοί Γκάβιν κια Άνγκνους Μακλίοντ χωρίζονται σε μια τρομερή στιγμή που θα αλλάξει για πάντα τις ζωές τους. Θεωρώντας ότι ο αδελφός του είναι νεκρός, ο Άγκνους επιστρέφει συντετριμμένος στο σπίτι τους στη Σκοτία όπου ορίζεται κληρονόμος του οικογενειακού τίτλου. Λίγο μετά παντρεύεται τη μνηστή του αδελφού του.
Όμως ο Γκάβιν έχει επιζήσει. Πιστεύοντας ότι ο αδελφός του τον πρόδωσε, παίρνει την ταυτότητα κάποιου άλλου και αρχίζει μια καινούρια ζωή στην Αμερική. Εκεί θα καταφέρει να ιδρύσει μια κολοσιαία βιομηχανία εκλεκτής πορσελάνης, αλλά, παρά τα χρόνια που περνάνε, μέσα του παραμένει πάντα άσβεστη η δίψα του για εκδίκηση.
Η μοίρα και μια ξεχωριστή γυναίκα θα ενώσει ξανά τις ζωές των δυο αδελφών με έναν απροσδόκητο τρόπο. Όμως τα παιδιά αυτών των αντρών θα υποφέρουν για τις αμαρτίες των πατέρων τους, ώσπου, καθώς πλησιάζει η χαραυγή του εικοστού πρώτου αιώνα, τα μυστικά που διαμόρφωσαν το πεπρωμένο τους να έρθουν επιτέλους στο φως…
Η Σκοτσέζα συγγραφέας Φιόνα Χουντ – Στιούαρτ ζει μια κοσμοπολίτικη ζωή από τη μέρα της γέννησής της. Σπούδασε στην Ελβετία, στο Λονδίνο και τη Μαδρίτη και έχει ζήσει για αρκετά χρόνια στο Μπουένος Άιρες, όπου ασχολήθηκε ως επειχειρηματίας με το χώρο της μόδας, και στη συνέχεια στη Νότια Φλόριντα. Μιλά με ευχέρεια εφτά γλώσσες και αντλεί υλικό για τα μυθιστορήματά της από τις προσωπικές της εμπειρίες από τον κόσμο της αριστοκρατίας, των μεγάλων επιχειρήσεων και του διεθνούς τζετ-σετ. Σήμερα ζει στην Ελβετία, αλλά επιστρέφει συχνά στη Σκοτία και στη «φαζέντα» της στη Βραζιλία, όπου εκτρέφει άλογα. Το πρώτο βιβλίο της που κυκλοφόρησε στα ελληνικά από τα «Mira» ήταν : «Ο δρόμος του γυρισμού».

Συγγραφέας : Hood – Stewart Fiona
Μεταφραστής : Τόμπρου Βάκυ
Εκδότης : Bell / Χαρλένικ Ελλάς
Έτος έκδοσης : 2003
ISBN : 960-620-102-3
Σελίδες : 571
Σχήμα : 18χ12
Κατηγορίες : Σκοτσέζικη πεζογραφία – Μυθιστόρημα
Σειρές : Mira

Τιμή σε ιστοσελίδες: 4.76 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.