Κι αλλού η ζωή μας πάει…

Περιγραφή
Σεπτέμβριος 2010 – Μάιος 2011: Εννιά μήνες από τη ζωή του Μάκη, ενός μικροαστού, που ζει στην υποβαθμισμένη αθηναϊκή συνοικία του Αγίου Παντελεήμονα.
Μπουχτισμένος σύζυγος μιας «ανυπόφορης φάλαινας» καταπιεσμένος στη δουλειά του από τον αντιπαθητικό προϊστάμενό του, διπλά οργισμένος με την παραβατικότητα των οικονομικών μεταναστών και τις απαιτήσεις της τρόικας και του μνημονίου, διαπιστώνει πως «νέος γι’ αλλού ξεκίνησε κι αλλού η ζωή τον πήγε».
Αναζητώντας διέξοδα θα γνωρίσει όσες γυναίκες δεν είχε γνωρίσει σ’ όλη την ως τότε ζωή του και θα απολαύσει αξέχαστες ερωτικές στιγμές. Ταυτόχρονα όμως θα δοκιμάσει επώδυνες εκπλήξεις, θα ζήσει από κοντά γεγονότα που θα συγκλονίσουν το πανελλήνιο, θα περάσει κόκκινες γραμμές και θα οδηγηθεί ανεπαισθήτως στην απέναντι πλευρά.Ο Θάνος Μπλούνας, τ. ειδικός πάρεδρος του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, γεννήθηκε το 1943 στη Φθιώτιδα όπου και μεγάλωσε. Σπούδασε παιδαγωγικά, ψυχολογία του παιδιού και κοινωνιολογία της εκπαίδευσης στην Ελλάδα, στη Σκωτία και στη Γερμανία και εργάστηκε σε διάφορα δημόσια εκπαιδευτικά ιδρύματα και υπηρεσίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Στο πλαίσιο των υπηρεσιακών του καθηκόντων ασχολήθηκε με τη συγγραφή αρκετών βιβλίων γλωσσικής διδασκαλίας για μαθητές του δημοτικού, που κυκλοφορούν από τον ΟΕΔΒ. Είναι επίσης συγγραφέας τριών βιβλίων για παιδιά που έχουν διανεμηθεί από του υπουργείο Παιδείας σε σχολικές βιβλιοθήκες, καθώς και του βιβλίου «Στη στροφή του ονείρου» με τρεις νουβέλες, που κυκλοφόρησε το 2006 από τις εκδόσεις Μ. Σιδέρη. Η ποιητική του συλλογή για παιδιά «Πράματα και θάματα» τιμήθηκε το 2005 με τον Έπαινο της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς.

Συγγραφέας : Μπλούνας Θάνος
Εκδότης : Οιωνός
Έτος έκδοσης : 2012
ISBN : 960-9473-12-1
Σελίδες : 119
Σχήμα : 21χ14
Κατηγορίες : Νεοελληνική πεζογραφία – Μυθιστόρημα

Τιμή σε ιστοσελίδες: 8.14 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.