Κινηματογράφος

Περιγραφή
Δέκα πρόσωπα μιλούν για τον κινηματογράφο.
Ο David Walsh φτιάχνει το πανόραμα του Χόλλυγουντ του 20ού αιώνα και επιμένει στην εγγενή ανατρεπτικότητα και αλήθεια του μέσου της κινούμενης εικόνας, ενώ ο Ed Rampell φέρνει στο φως τις αριστερές πεποιθήσεις μιας μερίδας του Χόλλυγουντ του 21ου αιώνα. Ο Jeremiah Cullinane και ο Larry Portis εξετάζουν τις ταινίες της χριστιανικής και της σιωνιστικής προπαγάνδας, αντίστοιχα. Ο Slavoj Zizek ανακαλύπτει στην αμφιλεγόμενη μορφή της Λένι Ρίφενσταλ μια αληθινή σκηνοθέτιδα, και ο Douglas Kellner ξαναθυμάται το «Θωρηκτό Ποτέμκιν». Στη μεταπολεμική Δύση, ο John Mage σκιαγραφεί τον αιρετικό στοχαστή Παζολίνι και ο Louis Proyect ξαναπροβάλλει την επαναστατική «Μάχη του Αλγερίου». Ο σκηνοθέτης George Romero εξηγεί την αλληγορία των ζωντανών νεκρών, ενώ ο Paul Foster ψάχνει να βρει την κινεζική ταυτότητα πίσω από τη θεαματική επιφάνεια των ταινιών κουνγκ φου.
Τα δέκα κείμενα αυτής της συλλογής -τα περισσότερα από τα οποία έχουν δημοσιευθεί στο περιοδικό Monthly Review- συνθέτουν πρισματικά την όψη και τη φύση του κινηματογράφου. Γι’ αυτό αξίζει να τα δείτε ενιαία και όχι ξεχωριστά. Η συλλογική τους δυναμική είναι πολύ ισχυρότερη από την αποσπασματική τους παράθεση.

Συγγραφέας : Συλλογικό έργο, Walsh David, Rampell Ed, Cullinane Jeremiah, Portis Larry, Zizek Slavoj, Kellner Douglas, Mage John, Proyect Louis, Romero George, Foundas Scott, Foster Paul
Μεταφραστής : Λαμπρινού Κατερίνα, Λαμπροπούλου Αναστασία, Παπαπολύζος Νίκος
Επιμελητής : Μανιουδάκης Κώστας
Εκδότης : The Monthly Review Imprint
Έτος έκδοσης : 2007
ISBN : 960-88458-7-4
Σελίδες : 111
Σχήμα : 23χ16
Κατηγορίες : Κινηματογράφος – Ιστορία, Κινηματογράφος – Κοινωνικές απόψεις
Σειρές : Όψεις της Κοινωνικής και Πολιτισμικής Πραγματικότητας

Τιμή σε ιστοσελίδες: 13.96 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.