Κεφαλονίτικες ρετσέτες

Περιγραφή
Στο βιβλίο αυτό υπάρχει κάτι πολύτιμο, κάτι ακριβό, θύμησες όμορφες, γεύσεις αυθεντικές. Παρουσιάζονται παραδοσιακές συνταγές, πολλές από τις οποίες προέρχονται από τα χειρόγραφα τετράδια μαγειρικής των νοικοκυρών, που παλιά ονομάζονταν «Τετράδια Γλυκισμάτων και Φαγητών»· ρετσέτες ξεθωριασμένες από τον χρόνο, γεμάτες όμως παράδοση, αρχοντιά και μεράκι για τη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική. Ό,τι ακριβώς χαρακτηρίζει την αυθεντική κεφαλονίτικη κουζίνα.
Εκτός από τις επιλεγμένες συνταγές, στη συγκεκριμένη έκδοση παρατίθενται σημαντικές πληροφορίες για τα ήθη, τα έθιμα και τις διατροφικές συνήθειες των Κεφαλονιτών, όπως και για τα φημισμένα τοπικά προϊόντα.Η Νιόβη Φωτεινάτου – Καμπίτση γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Αργοστόλι Κεφαλονιάς, όπου τελείωσε το οκτατάξιο Γυμνάσιο Θηλέων. Εργάστηκε στη Νομαρχία μέχρι τη στιγμή που παντρεύτηκε και αφοσιώθηκε στην οικογένειά της. Ζει στο Αργοστόλι και ασχολείται με τα κοινά και, προπάντων, με την παράδοση. Γράφει στον τοπικό Τύπο και σε περιοδικά της Κεφαλονιάς, για θέματα που σχετίζονται με την παράδοση. Με τη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική ασχολείται από παλιά. Σε ηλικία μόλις 13 ετών πήρε το πρώτο βραβείο μαγειρικής. Επίσης από μαθήτρια ασχολείται με τους παραδοσιακούς χορούς του Λυκείου Ελληνίδων, όπου παραμένει ακόμη και σήμερα στο Διοικητικό Συμβούλιο. Έχει λάβει μέρος σε πολλούς διαγωνισμούς μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής, όπου έχει διακριθεί.

Συγγραφέας : Φωτεινάτου – Καμπίτση Νιόβη
Φωτογράφος : Τσαμπαρά Σοφία, Γιαννέλος Γιάννης
Επιμελητής : Παράσχη Βάσω
Εκδότης : Εικών
Έτος έκδοσης : 2009
ISBN : 960-87772-8-3
Σελίδες : 160
Σχήμα : 24χ17
Κατηγορίες : Μαγειρική, Ελληνική
Σειρές : Ξενάγηση στη Γεύση

Τιμή σε ιστοσελίδες: 14.65 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.