Κεράμιον ύδατος

Περιγραφή
Στο “Κεράμιον Ύδατος”, όπου Κεράμιον νοείται το οστράκινο σκεύος μας – η υλική μας υπόστασις και Ύδωρ η χάρις του αγίου Βαπτίσματος και η Πίστις, δηλ. ο θησαυρός που μας δόθηκε ως αληθινά αείζωος πηγή, ο συγγραφέας, με στημόνι τον εκλαϊκευμένο και συχνά ηδυσμένο ορθόδοξο θεολογικό λόγο και με υφάδι τον προσφιλή του λυρισμό, προσπαθεί να εξυφάνη στον αργαλειό της Παραδόσεως ένα ευπαρουσίαστο υφαντό, με την ελπίδα πως μερικοί φιλό-Καλοι και φιλό-Λογοι θα το καταδεχτούν για κάποια γωνιά της καρδιάς τους, κι όχι μόνο της βιβλιοθήκης τους.
“Ο το κεράμιον βαστάζων του ύδατός (Μάρκ. Ιδ’ 12-13) έστιν ο ανέχων τοις ώμοις της εγκρατείας ακαθαίρετον την εν τω Βαπτίσματι δοθείσαν χάριν της Πίστεως” (Αγ. Μάξιμος Ομολογητής).
…Κρατώντας το “Κεράμιον” ακέραιο και γεμάτο με Ορθοδοξία και Ορθοπραξία, με πίστι και με αγιότητα, πέραν του προσωπικού αιωνίου κέρδους, υψώνουμε ταυτόχρονα και δοξάζουμε το όνομα της Μάννας Ρωμηοσύνης και δικαιώνουμε τους ιδρώτες, τους κόπους, τις θυσίες, τα αίματα και τους ευσεβείς οραματισμούς των πριν από μας ευγενών τέκνων της…Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Προικοννήσου Ιωσήφ, κατά κόσμον Εμμανουήλ Α. Χαρκιολάκης, γεννήθηκε το 1955 στη Σητεία, όπου και ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές του. Πτυχίο Θεολογίας έλαβε από το Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ μεταπτυχιακές σπουδές έκανε στο Sydney College of Divinity (Κανονικό Δίκαιο) και στο Flinders University της Νοτ. Αυστραλίας (Λογοτεχνία), απ’ όπου έλαβε και τον τίτλο του Διδάκτορος της Φιλοσοφίας. Διάκονος χειροτονήθηκε το 1979, Πρεσβύτερος το 1981 και Επίσκοπος (Αριανζού) το 1989. Εργάσθηκε ως τραπεζικός στην Αθήνα, ως Κατηχητής στη Μεταμόρφωσι Αττικής, ως Διευθυντής του Ιδρύματος “Ο Παντοκράτωρ” στο Παλαιό Φάληρο, ως Ιεροκήρυκας στη Λευκάδα και την Κρήτη, ως Πρωτοσύγκελλος στην Ιεράπετρα. Εδίδαξε Λειτουργική και και αρχαία και νέα ελληνική γλώσσα επί τριετία στη Θεολογική Σχολή του Αποστόλου Ανδρέου (Sydney). Μητροπολίτης Νέας Ζηλανδίας εξελέγη το 2003. Το 2008 προήχθη σε Μητροπολίτη Προικοννήσου. Εκπροσώπησε το Οικουμενικό Πατριαρχείο σε επίσημες εκκλησιαστικές αποστολές στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Διετέλεσε μέλος της Αγίας και Ιεράς Συνόδου (2009-2010). Λόγω του εμπεριστάτου της Μητροπόλεώς του διαμένει φιλοξενούμενος στον Πειραιά, όπου προσφέρει ιεροκηρυκτικές υπηρεσίες στην οικεία Μητρόπολι.

Συγγραφέας: Ιωσήφ Α. Χαρκιολάκης Επίσκοπος Αριανζού
Εκδότης: Η Μεταμόρφωσις του Σωτήρος
Έτος έκδοσης: 2013
ISBN: 960-6890-33-3
Σελίδες: 540
Σχήμα: 19χ15
Κατηγορίες: Ορθοδοξία

Τιμή σε ιστοσελίδες: 13.35 €