Κεμαλισμός και ναζισμός

Περιγραφή
Είναι πολύ ενδιαφέρον και πολύ σημαντικό βεβαίως το γεγονός ότι, τα τελευταία χρόνια κορυφώνεται η έρευνα και η συζήτηση για τον Κεμαλισμό και τον Ναζισμό και κυρίως για τις ομοιότητές τους.
Με αρχικό φορέα υλοποίησης τους Νεότουρκους και με καθοδηγητές τους Γερμανούς στρατιωτικούς, οι Κεμαλικοί ολοκλήρωσαν τη δολοφονία των ιστορικών λαών της περιοχής, Ελλήνων, Αρμενίων και άλλων, εδραιώνοντας ένα Φασιστικό, Ρατσιστικό και Ολοκληρωτικό καθεστώς, από το οποίο εμπνεύστηκαν και παραδειγματίστηκαν οι Ναζί.
Έτσι, μπορούμε να πούμε ότι η Κεμαλική Τουρκία ήταν το πρότυπο για τη Ναζιστική Γερμανία και ο Μουσταφά Κεμάλ ήταν ο δάσκαλος-υπόδειγμα για τον Αδόλφο Χίτλερ.Ο Θεοφάνης Μαλκίδης είναι διδάκτωρ Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών και ασχολείται ερευνητικά με την Πολιτική, την Οικονομία και Κοινωνία στα Βαλκάνια και στον Εύξεινο Πόντο. Είναι μέλος της Διεθνούς Ένωσης Ακαδημαϊκών για την μελέτη των γενοκτονιών και έχει τιμηθεί από το Συμβούλιο Τύπου των Εθνικών Κοινοτήτων του Καναδά για την συνεισφορά του στην προαγωγή του πολιτισμού και την αλληλοκατανόηση μεταξύ των Εθνικών Κοινοτήτων.
Κυριότερα έργα του είναι: «Προσαρμογή και συγκρότηση της αγροτικής κοινωνίας στο ελλαδικό κράτος», «Αγροτική Κοινωνιολογία, Γενικές αρχές Κοινωνιολογίας», «Η αρμενική γενοκτονία και το δικαίωμα στη μνήμη», «Aspects of Greek social life in Black Sea», «La situation de la Minorite Grecque en Albanie. A l’egard du Droit International relatif a la protection des Minorites. Dimensions Politiques et Juridques» (σε συνεργασία με τον Στέφανο Αμπατζή), «Κοινωνία και μειονότητες στη χερσόνησο του Αίμου. Η Αλβανία και η ελληνική κοινότητα στη Χιμάρα» (σε συνεργασία με τον Κωνσταντίνο Δημητρόπουλο).

Συγγραφέας : Μαλκίδης Θεοφάνης
Εκδότης : Ιδιωτική Έκδοση
Έτος έκδοσης : 2016
ISBN : 960-93-8490-0
Σελίδες : 336
Σχήμα : 21χ14
Κατηγορίες : Φασισμός

Τιμή σε ιστοσελίδες: 10.68 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.