Κβαντικός εναγκαλισμός

Περιγραφή
Μπορεί η φράση «Διακτίνισέ με, Σκότι», να γίνει πραγματικότητα; Η κβαντομηχανική υποστηρίζει ότι μπορεί… και σύντομα.
Από τότε που το κυβερνοδιάστημα -μια λέξη που επινόησε ένα συγγραφέας επιστημονικής φαντασίας – έγινε πραγματικότητα, τα όρια ανάμεσα στην «επιστήμη» και την «επιστημονική φαντασία» έχουν γίνει όλο και πιο δυσδιάκριτα. Τώρα, το νέο πεδίο της κβαντομηχανικής υπόσχεται ότι κάποια από τα πιο τρελά όνειρα της ανθρωπότητας μπορούν να πραγματοποιηθούν. Σοβαροί επιστήμονες, μελετώντας θεωρίες που πρώτος ανέπτυξε ο Αϊνστάιν και οι συνεργάτες του πριν από εβδομήντα χρόνια, ερευνούν το φαινόμενο που είναι γνωστό ως «σύζευξη», μια από τις πιο παράξενες πλευρές του παράξενου σύμπαντος της κβαντομηχανικής.
Σύμφωνα με τον Αϊνστάιν, η κβαντική θεωρία είχε ανάγκη τη σύζευξη -την ιδέα ότι τα υποατομικά σωματίδια μπορούσαν να είναι άρρηκτα συνδεδεμένα, και ότι μια αλλαγή σε ένα τέτοιο σωματίδιο θα αντανακλούνταν άμεσα στο αντίστοιχό του, ακόμα αν τα χώριζε ένα ολόκληρο σύμπαν. Ο Αϊνστάιν πίστευε ότι αν η κβαντική θεωρία μπορούσε να παράγει τόσο παράξενα φαινόμενα, τότε θα πρέπει να ήταν άκυρη. Αλλά νέα πειράματα τόσο στις Ηνωμένες Πολιτείες όσο και στη Ευρώπη δείχνουν όχι μόνο ότι πράγματι συμβαίνει, αλλά ότι μπορεί να οδηγήσει σε άρρηκτους κώδικες, και ακόμη και την τηλεμεταφορά…Ο Αμίρ Αξέλ, είναι διεθνώς γνωστός συγγραφέας μαθηματικών και επιστημονικών βιβλίων. Έχει γράψει εκτός από τον «Γρίφο της Πυξίδας», «Το μυστήριο του Άλεφ», «Το εκκρεμές, ο Λέον Φουκό και ο θρίαμβος της επιστήμης», τη «Σχετικότητα Ι», «Το τελευταίο θεώρημα του Φερμά». Ζει στο Γουόλθαμ της Μασαχουσέτης.

Συγγραφέας : Aczel Amir D.
Μεταφραστής : Τριαδά Πηνελόπη
Επιμελητής : Μπληζιώτης Νίκος
Εκδότης : Ενάλιος
Έτος έκδοσης : 2008
ISBN : 960-536-352-6
Σελίδες : 310
Σχήμα : 21χ14
Κατηγορίες : Φυσική, Θεωρία των κβάντα
Σειρές : Επιστήμες

Τιμή σε ιστοσελίδες: 12.07 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.