Καστοριά

Περιγραφή

Γνωρίστε το νομό Καστοριάς με τις τόσες φυσικές καλλονές και απολαύστε όλων των ειδών τις υπαίθριες δραστηριότητες στα δασωμένα βουνά του , στα ποτάμια και τα φαράγγια του και, βέβαια, στην πανέμορφη λίμνη του, μια λίμνη με τη δική της γοητεία όλες τις εποχές του χρόνου, που έχει χαρακτηριστεί Μνημείο Ιδιαιτέρου Φυσικού Κάλλους.
Περιηγηθείτε στην πόλη της Καστοριάς, πρωτεύουσα του νομού και ονομαστή πόλη των γουναράδων, χτισμένη στις όχθες της ομώνυμης λίμνης, και θαυμάστε τα επιβλητικά αρχοντικά της, τα μουσεία της και τις πάνω από 70 βυζαντινές και μεταβυζαντινές εκκλησίες της, αληθινά μνημεία τέχνης. Περπατήστε στους παραδοσιακούς οικισμούς του νομού με την ιδιότυπη αρχιτεκτονική, σκαρφαλωμένους στον Γράμο, στο Βόιο, στο Άσκιο, στο Βέρνο και στο Τρικλάριο, καθώς και στους προϊστορικούς οικισμούς του Δισπηλιού και της Αυγής. Επισκεφθείτε το νομό Καστοριάς όλες τις εποχές του χρόνου και, με τη βοήθεια αυτού του οδηγού, ανακαλύψτε τον τόπο και την ιστορία του, την πανέμορφη φύση του, τους φιλόξενους κατοίκους και τον πολιτισμό τους, τα ήθη και τα έθιμα, αλλά και όλες τις ξεχωριστές εκδηλώσεις που προσφέρουν στους επισκέπτες αξέχαστες στιγμές κεφιού και διασκέδασης.

Συγγραφέας : Συλλογικό έργο
Εκδότης : Explorer
Έτος έκδοσης : 2014
ISBN : 960-668-696-2
Σελίδες : 155
Κατηγορίες : Μάνη – Ταξιδιωτικοί οδηγοί

Τιμή σε ιστοσελίδες: 10.35 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.