Καππαδοκία

Περιγραφή
Η χερσόνησος της Μικράς Ασίας αποτελούσε από τη μυθολογία και την απαρχή της ιστορίας πεδίο συνάντησης, σύγκρουσης και “σύντηξης” λαών, θρησκειών, πολιτισμών και αυτοκρατοριών, στοιχείο που δίκαια θα μπορούσε να τη χαρακτηρίσει σα “σταυροδρόμι των πολιτισμών”.
Η περιφέρεια της Κεντρικής Ανατολίας και της Καππαδοκίας, που αποτέλεσε το κέντρο αυτής της διαχρονικής σύγκρουσης, φιλοξένησε στα εδάφη της διάφορες κρατικές οντότητες, που όμως χάθηκαν στην ιστορία, μαζί με τους ιστορικούς λαούς που τις συγκρότησαν: Χετταίοι, Φρύγες, Παφλαγόνες, Λυκάονες, Λυδοί, Γαλάτες, Καππαδόκες κ.λπ., οι οποίοι ωστόσο άφησαν πίσω τους πολλά ιστορικά και πολιτισμικά μνημεία, μια τεράστεια κληρονομιά.
Επιπλέον, η περιοχή έχει ένα ασύγκριτο φυσικό πλούτο, όπου εναλλάσσονται αλπικά τοπία, στέπες, έρημοι, λίμνες και μεγάλα ποτάμια.
Για τον Έλληνα περιηγητή, ειδικά για όσους κατάγονται από εκεί, η περιοχή που καλύπτει ο ανά χείρας οδηγός έχει ενδιαφέρον που κινείται πέρα από όσα αναφέρθηκαν παραπάνω…Ο Δημήτρης Πλουμίδης γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε Marketing και Γραφικές Τέχνες. Στην Τουρκία ταξίδεψε πρώτη φορά το 1999 και ακολούθησαν πολλές επισκέψεις σε μια γη που σταδιακά κατέστη οικεία. Ταυτόχρονα ασχολήθηκε με την μελέτη της ιστορίας και συνεργάστηκε με ιστορικά και ταξιδιωτικά περιοδικά. Συνδυάζοντας τις ταξιδιωτικές του εντυπώσεις με την ιστορική έρευνα συνέγραψε τον ταξιδιωτικό οδηγό “Καππαδοκία και Κεντρική Ανατολία” για τις εκδόσεις Infoγνώμων.

Συγγραφέας: Πλουμίδης Δημήτρης
Εκδότης: Ινφογνώμων Εκδόσεις
Έτος έκδοσης: 2012
ISBN: 960-8362-47-4
Σελίδες: 264
Σχήμα: 21χ14
Κατηγορίες: Καππαδοκία – Ταξιδιωτικοί οδηγοί
Σειρές: Ταξιδιωτικοί Οδηγοί

Τιμή σε ιστοσελίδες: 14.73 €