Καπέλα Σιξτίνα

Περιγραφή
Η «Καπέλα Σιξτίνα» μαγεύει τον επισκέπτη με την υπέροχη αρμονία που εκπέμπει το μνημείο στο σύνολό του, με την άφθαστη καλλιτεχνική ποιότητα των επιμέρους έργων, τις βαθυστόχαστες ιδέες που διέπουν το εικονογραφικό πρόγραμμα και τις περίφημες, ρωμαλέες και γεμάτες ζωντάνια μορφές του Μιχαήλ Αγγέλου και άλλων ζωγράφων.
Στον παρόντα τόμο, προϊόν συνεργασίας των Musei Vaticani και του εκδοτικού οίκου Libreria Editrice Vaticana, οι τοιχογραφίες του παρεκκλησίου εξετάζονται σε συνάρτηση με τις θεολογικές ερμηνείες της εποχής τους. Πολλές από τις τοιχογραφίες έχουν παρουσιαστεί μεμονωμένα από κορυφαίους γνώστες του παρεκκλησίου, με λεπτομερείς περιγραφές και σχόλια. Η πρόσφατη, ωστόσο, αποκατάσταση του μνημείου επέτρεψε μια νέα προσέγγιση στην ερμηνεία των παραστάσεων, βασισμένη μεταξύ άλλων και στον συμβολισμό των χρωμάτων.
Το βιβλίο «Καπέλα Σιξτίνα – Νέα προσέγγιση μετά την αποκατάσταση των τοιχογραφιών» αποτελεί κλασικό έργο στη διεθνή βιβλιογραφία. Εκδόθηκε το 2007 και μέχρι σήμερα έχει μεταφραστεί σε 8 γλώσσες.
Κυκλοφορεί στα ιταλικά (Jaca Book), στα γερμανικά (Belser Verlag), στα γαλλικά (Hazan/Hachette), στα πολωνικά (Bialy Kruk), στα ισπανικά (Lunwerg Editores), στα ρωσικά (Northern Pilgrim), στα αγγλικά (Abbeville Press Publishers) και στα ελληνικά (Εκδόσεις Καπόν).Ο Heinrich W. Pfeiffer, S.J. γεννήθηκε στο Tubingen στις 22 Φεβρουαρίου του 1939, τελείωσε το γυμνάσιο το 1958 και σπούδασε ιστορία τέχνης, κλασική αρχαιολογία και φιλολογία των ρωμανικών γλωσσών στη φιλοσοφική σχολή του Tubingen. Ταξίδεψε για σπουδές στην Ισπανία, Ιταλία, Αγγλία, φοίτησε στο Freie Universitat του Δυτικού Βερολίνου, διακόπτοντας τις σπουδές του το 1963 όταν μπήκε ως δόκιμος μοναχός στο Τάγμα των Ιησουιτών. Σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Pullach, στο Μόναχο της Βαυαρίας, και στη Θεολογική Σχολή του Παπικού Γρηγοριανού Πανεπιστημίου της Ρώμης. Το 1969 χρίστηκε ιερέας στο Βερολίνο. Το 1970 πήρε πτυχίο Θεολογίας στη Ρώμη. Σπούδασε το Πανεπιστήμιο της Βασιλείας, παρουσιάζοντας τη διπλωματική του εργασία με θέμα «Zur Ikonographie von Raffaels Disputa» (Επί της έριδας για την εικονογραφία του Ραφαέλου). Διετέλεσε τακτικός καθηγητής στο Παπικό Γρηγοριανό Πανεπιστήμιο, διευθυντής της Ανώτερης Σχολής για τα Εκκλησιαστικά Μνημεία Τέχνης και μέλος της Παπικής Επιτροπής για τα Εκκλησιαστικά Μνημεία Τέχνης. Σήμερα είναι καθηγητής της ιστορίας της χριστιανικής τέχνης στη Σχολή Ιστορίας και Εκκλησιαστικών Μνημείων Τέχνης στο Παπικό Γρηγοριανό Πανεπιστήμιο.
Έχει ταξιδέψει σε διάφορες χώρες ως προσκεκλημένος ακαδημαϊκών ιδρυμάτων.

Συγγραφέας : Pfeiffer Heinrich W.
Μεταφραστής : Σιετή Τούλα
Εκδότης : Καπόν
Έτος έκδοσης : 2009
ISBN : 960-6878-07-4
Σελίδες : 351
Σχήμα : 33χ25
Κατηγορίες : Ζωγραφική , Τοιχογραφίες

Τιμή σε ιστοσελίδες: 74.88 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.