Και ξαφνικά ένας άγγελος

Περιγραφή
Ο Χουλιάν Μπελτράν είναι ένας συγγραφέας που δεν καθαρίζει ποτέ το σπίτι του. Όταν η Αντρέα, η κοπέλα του, το απαιτεί, εκείνος αποφασίζει να προσλάβει μια υπηρέτρια. Και η άφιξη της Μερσέδες, μιας πρόωρα γερασμένης και πιστής οικιακής βοηθού, θα αφυπνίσει την τρυφερότητα και το προστατευτικό ένστικτο του άντρα. Η Μερσέδες του αφηγείται πώς, στα δέκα της χρόνια, την πούλησε η μάνα της, ανήμπορη να σηκώσει το βάρος τόσων παιδιών, και τότε ο συγγραφέας αισθάνεται την ανάγκη να βοηθήσει τη Μερσέδες να ξαναβρεί την οικογένειά της. Αλλά η αναζήτηση, γεμάτη απρόοπτα και κωμικά επεισόδια, θα βγάλει στην επιφάνεια τον αυθεντικό και ευάλωτο Χουλιάν, ο οποίος έχει επίσης απομακρυνθεί από τον πατέρα του, αν και για πολύ διαφορετικούς λόγους, τους οποίους θα πρέπει, επίσης, να αντιμετωπίσει.
Μία ιστορία φιλίας και οικογενειακών συγκρούσεων που ο Χάιμε Μπάιλι αφηγείται με μοναδική δεξιοτεχνία, περνώντας από το δραματικό στο κωμικό.Ο Χάιμε Μπάιλι γεννήθηκε στη Λίμα, το 1965. Είναι μία από τις πιο αξιόλογες φωνές της νέας ισπανόφωνης λογοτεχνίας. Γνώρισε πολύ γρήγορα την επιτυχία στην Ισπανία, με τα πρώτα κιόλας μυθιστορήματά του: «No se lo digas a nadie» (1994), που γυρίστηκε μάλιστα κινηματογραφική ταινία, «Fue ayer y no me acuerdo» (1995) και «Los ultimos dias de «La Prensa» (1996). Το εξαιρετικό αφηγηματικό του ταλέντο επιβεβαιώθηκε με τα έργα: «La noche es virgen» (Βραβείο Herralde, 1977), «Yo amo a mi mami» (1999), «Los amigos que perdi» (2000), «Aqui no hay poesia» (2001), «La mujer de mi hermano» (2002) και «El huracan lleva tu nombre» (2004). Είναι επισκέπτης καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Τζόρτζταουν.

Συγγραφέας : Bayly Jaime
Μεταφραστής : Ιωαννίδης Στράτος
Υπεύθυνος Σειράς : Μαραγκόπουλος Άρης
Εκδότης : Ελληνικά Γράμματα
Έτος έκδοσης : 2007
ISBN : 960-442-805-5
Σελίδες : 342
Σχήμα : 21χ14
Κατηγορίες : Ισπανόφωνη πεζογραφία (Περού) – Μυθιστόρημα
Σειρές : Ξένη Λογοτεχνία, Σύγχρονη Βιβλιοθήκη

Τιμή σε ιστοσελίδες: 14.19 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.