…Και η καμπάνα συνέχισε πένθιμα

Περιγραφή

Ο Γιάννης, ένα όμορφο παλληκάρι, ζει κάτω από τον σκληρό νόμο της βιοπάλης στα καμποχώρια της Ηπείρου, στις αρχές του 1900. Ορφανός από πατέρα και πέμπτος στη σειρά από τα αδέρφια του, μένει μαζί με τη μητέρα του σ’ ένα φτωχικό καλύβι και δουλεύει στα χωράφια ενός μεγαλοκτηματία του χωριού. Ερωτεύεται την κόρη του αφεντικού του και μετά από πολλά εμπόδια καταφέρνει να την κάνει γυναίκα του. Η μοίρα όμως έχει άλλα σχέδια… “Επειδή πιστεύω πως την Ιστορία τη γράφουν και οι απλοί άνθρωποι της υπαίθρου, με τον μόχθο τους και τον ιδρώτα τους σε καιρούς ειρήνης και με το αίμα τους σε καιρούς πολέμων, ενώ εκείνη δε γράφει τίποτε γι’ αυτούς, θέλησα να απαθανατίσω τους απλούς ήρωές μου, γράφοντας για εκείνους, σε ένδειξη ελάχιστου φόρου τιμής για τη μεγάλη τους, στην Πατρίδα, προσφορά”.

Τσώλης Κ. Γιάννης (1946-)· συγγραφέας και ποιητής. Γεννήθηκε στο Νεοχώρι της Άρτας. Τελείωσε το Β΄ Κλασικό Λύκειο Άρτας. Εργάστηκε στην Αστυνοµία Πόλεων και µετά την ενοποίησή της µε την Ελληνική Χωροφυλακή υπηρέτησε στο νέο σώµα της Ελληνικής Αστυνοµίας, απ’ όπου αποστρατεύθηκε το 1991.
Ο Γιάννης Τσώλης, εκτός των άλλων σπουδών του, απόκτησε και το δίπλωµα της Βυζαντινής Μουσικής από το “Ωδείο Αιγάλεω” το οποίο διηύθυνε ο αείµνηστος δάσκαλός του Ανδρέας Βουτσινάς, µουσικολογιότατος και Επιθεωρητής Μουσικών Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης.
Παράλληλα ασχολήθηκε και µε τη λογοτεχνία και ιδιαίτερα µε την ποίηση.
Εργογραφία: Το 2004 κυκλοφόρησε το πρώτο ποιητικό έργο του µε τίτλο “Ποιητική (Περι)συλλογή”, το 2006 το δεύτερο µε τίτλο “Η άλλη φωνή µου” (Από το µυστικό διάλογο της ψυχής µου), και το 2008 το τρίτο µε τίτλο “Ποιητικά µελωδήµατα” (Με τη φωνή της ψυχής µου).
Πολλά ποιήµατά του έχουν δηµοσιευθεί στις τοπικές και αθηναϊκές εφηµερίδες και στα λογοτεχνικά-φιλολογικά περιοδικά.
Ο Γιάννης Τσώλης είναι τακτικό µέλος της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών και του Συνδέσµου Ιστορικών Συγγραφέων.
Για τη συγγραφική και ποιητική εργασία του Γ.Κ. έχουν γραφεί πολλές ευνοϊκές κριτικές και σηµαντική είναι η συµπαράσταση της συζύγου του, φιλολόγου, Ελένης Μπίκα.

Συγγραφέας: Τσώλης Γιάννης Κ.
Εκδότης: Αγγελάκη Εκδόσεις
Έτος έκδοσης: 2016
ISBN: 618-516-453-9
Σελίδες: 168
Σχήμα: 21×14
Κατηγορίες: Νεοελληνική πεζογραφία

Τιμή σε ιστοσελίδες: 10.80 €