Καθημερινά 2003

Περιγραφή
… Διαβάζοντας τα κείμενα πριν οδηγηθούν στο τυπογραφείο, συνειδητοποίησα κάτι το οποίο στην ανάγνωση της εφημερίδας διαφεύγει εντελώς. Πως στην πραγματικότητα μ΄ένα τρόπο αυθόρμητο, γλαφυρό και άμεσο ο Δημήτρης στέλνει ανταποκρίσεις στο μέλλον αναλύοντας με συναίσθημα και λογική το παρόν.
Μέχρις ενός σημείου μπορώ να αντιληφθώ πόσο συναρπαστική και ταυτόχρονα κουραστική είναι η προσπάθεια να αδειάζει το μυαλό και την ψυχή σου για να γεμίζεις κάθε μέρα το αδηφάγο στόμα του λευκού χαρτιού. Τούτη η έκδοση όμως ξεδιπλώνει απρόσμενα μπροστά μας κάτι πιο ουσιαστικό και πιο μεγάλο από το τροχάδην, από την έγνοια της δημοσιογραφικής αναγκαιότητας.
Μέσα από αυτό το βιβλίο, από τη σύναξη και τη συνύρπαξη διακοσίων δέκα κειμένων, προβάλλουν ξεκάθα κάποια στοιχεία, κάποιες συγγραφικές αναφορές, που σε υποχρεώνουν να σταθείς με εκτίμηση μπροστά τους. Σου επιβάλλουν να επιστρέψεις στης προηγούμενες σελίδες, στα προηγούμενα κείμενα μολονότι οι διαφορές στη θεματολόγια τους είναι αναπόφευκτα μεγάλες. Τα κείμενα του Δημήτρη Φρεζούλη αποπνέουν μα δικαιολογημένη ανησυχία για το δημόσιο βίο. Καταθέτουν μια υγιή αντίδραση για την απάθεια μας στα φαινόμενα παρακμής που μας απειλούν…
(Από την “Απόπειρα προλόγου” του Αντώνη Λάρδα)Ο Δημήτρης Φρεζούλης γεννήθηκε στην Μυτιλήνη του 1950 αλλά πέντε χρόνια αργότερα, εγκαταστάθηκε μόνιμα στη Χίο. Στα γυμνασιακά χρόνια του ήταν ανταποκριτής των αθλητικών εφημερίδων “Ομάδα” και “Φως των Σπορ”. Από το 1971 μέχρι το 1984 ήταν ασυρματιστής στα ποντοπόρα πλοία. Το 1984 προσελήφθη στο Πρωτοδικείο Χίου. Συνεργάστηκε με τις εφημερίδες “Ειδήσει της Χίου” και “Χιακά Επίκαιρα”. Από το 1986 μέχρι το 1992 βρέθηκε στο “Χιακό Λαό” ως αρχισυντάκτης στην αρχή και στη συνέχεια ως διευθυντής σύνταξης. Το 1992 ανέλαβε αρχισυντάκης στην εβδομαδιαία “Αλήθεια” που μετατράπηκε ένα χρόνο αργότερα σε ημερήσια. Το 1993 ήταν από τις ψυχές έκδοσης της εφημερίδας “Αθλητική Χίος” και τον ίδιο χρόνο της μηνιαίας πολιτιστικής έκδοσης “Χιόνη” που συνεχίζει να κυκλοφορεί για ενδέκατο συνεχόμενο χρόνο. Το 1990 και το 1993 παρουσιάζει την ραδιοφωνική εκπομπή “Φωνή βοώντος” αρχικά στο “Χιακό Λαό” και στη συνέχεια στο “Χίος Ράδιο-Αλήθεια”. Από το 1994 επιμελείται και παρουσιάζει από την “Αλήθεια ΤV” τις εκπομπές “Ανθρώπινες διαδρομές” και “Περιοδικό”.
Διετέλεσε επί δώδεκα χρόνια πρόεδρος του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Χίου και για τέσσερα χρόνια πρόεδρος του Μορφωτικού Εκπολιτιστικού Ομίλου Θυμιανών.
Είναι παντρεμένος με τη Φρόσω Γούλα από το 1973 και έχουν αποκτήσει δύο παιδιά.

Συγγραφέας: Φρεζούλης Δημήτρης
Εκδότης: Άλφα Πι
Έτος έκδοσης: 2004
ISBN: 960-8262-37-2
Σελίδες: 229
Σχήμα: 24χ17
Κατηγορίες: Αρθρογραφία

Τιμή σε ιστοσελίδες: 13.47 €