Καγκουρό: Μαθηματικά για όλους

Περιγραφή
Το βιβλίο κυκλοφορεί με την ευκαιρία του δημοφιλή Διεθνή Μαθηματικού Διαγωνισμού «Καγκουρό». Ο διαγωνισμός αυτός διενεργείται κάθε χρόνο, το δεύτερο 15ήμερο του Μαρτίου. Παγκοσμίως παίρνουν μέρος πάνω από 5 εκατομμύρια μαθητές, από την Β΄ Δημοτικού έως την Γ΄ Λυκείου. Φιλοσοφία του διαγωνισμού βασίζεται στην αρχή ότι τα μαθηματικά καλλιεργούν την σκέψη και φέρνουν πνευματική ικανοποίηση οπότε δεν πρέπει να απευθύνονται μόνο σε λίγους. Τα ερωτήματα που τίθενται στον διαγωνισμό δεν απαιτούν ειδικές γνώσεις μαθηματικών για τη λύση τους. Τα περισσότερα μπορούν να λυθούν με μόνο εφόδιο την κοινή λογική. Το κύριο χαρακτηριστικό των θεμάτων είναι η απλότητα, η πρωτοτυπία και το διασκεδαστικό στοιχείο που τα συνοδεύει.
Παρόλο που το βιβλίο απευθύνεται σε μαθητές, εντούτοις οποιοσδήποτε αναγνώστης, ανεξάρτητα από την ηλικία ή την ειδικότητά του, μπορεί να βρει ενδιαφέροντα άρθρα και προβλήματα.
Το βιβλίο περιέχει
– τα θέματα και τις λύσεις του Διαγωνισμού Καγκουρό, έτους 2013, όλων των επιπέδων, συνολικά 165 θέματα.
– άρθρα – ασκήσεις – προβλήματα, από την Β΄ Δημοτικού μέχρι την Γ΄ Λυκείου.
– διασκεδαστικά μαθηματικάΟ Μιχάλης Λάμπρου είναι μαθηματικός, αναπληρωτής καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης (Οκτώβριος 2003).

Συγγραφέας : Λάμπρου Μιχάλης, Σπανουδάκης Νίκος Κ.
Εκδότης : Καγκουρό Ελλάς
Έτος έκδοσης : 2013
ISBN : 960-89703-7-7
Σελίδες : 112
Τόμος : 7
Σχήμα : 30χ21
Κατηγορίες : Μαθηματικά, Μαθηματικά – Σπουδή και διδασκαλία (Μέση), Μαθηματικά – Σπουδή και διδασκαλία (Στοιχειώδης)

Τιμή σε ιστοσελίδες: 14.24 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.