Κίνηση και υγεία

Περιγραφή
Οι εξαιρετικά ταχείς ρυθμοί της σύγχρονης ζωής οδηγούν σε υπερβολική ή σε μειωμένη λειτουργία των σωματικών και ψυχικών αποθεμάτων μας, γι’ αυτό είναι σημαντικές οι έννοιες της πρόληψης, της σχεδιασμένης δράσης και της υποστήριξης, σαν συνειδητές επιλογές και κινητικές λειτουργίες.
Το μυστικό της επιτυχίας για τον άνθρωπο στη σύγχρονη κοινωνία είναι να κατανοήσει τις έννοιες της αεροβικής ικανότητας, της ευλυγισίας – ελαστικότητας και της δύναμης σαν γνωρίσματα και δυνατότητες που τον χαρακτηρίζουν. Χρειάζεται να βρει σε ατομικό επίπεδο τις σωστές αναλογίες σε μία από τις παραπάνω ιδιότητες, έτσι ώστε να καλλιεργήσει τα συστατικά αυτά που του λείπουν ή που χρειάζονται ανάπτυξη.
Το περπάτημα, το τρέξιμο, η κολύμβηση, το ποδήλατο, οι διατάσεις, η γιόγκα, το pilates, τα ελεύθερα βάρη, οι τροχαλίες και τα λάστιχα αντίστασης είναι δραστηριότητες που μπορούν να βοηθήσουν τον ανθρώπινο οργανισμό να καλλιεργήσει την κινητική του δυνατότητα και συμπεριφορά.
Το παρόν βιβλίο “Κίνηση & υγεία” εκπονήθηκε γι’ αυτόν ακριβώς τον σκοπό: Να βοηθήσει το σύγχρονο άνθρωπο ν’ ανακαλύψει το φυσιολογικό σχεδιασμό του σώματός του, κι έτσι με την κατάλληλη δράση και κινητική δεξιότητα να επιστρέψει στη φυσιολογία και την υγεία. Παράλληλα, να αναπτύξει τις ικανότητές του και να αθληθεί ευκολότερα και αποδοτικότερα. Να βελτιώσει την καρδιοαναπνευστική του λειτουργία και τη μυοσκελετική του κατάσταση. Έτσι, μέσα από τη δράση και την κίνηση, να μπορέσει να καταξιωθεί στην αθλητικό στίβο, αλλά και ευρύτερα στον στίβο της ζωής.Ο Δημήτρης Καραμανής είναι φυσικοθεραπευτής και υπεύθυνος προγραμμάτων φυσικοθεραπείας, μάλαξης, κίνησης και σεμιναριακής αγωγής. Το 1994, ολοκλήρωσε το βασικό κύκλο σπουδών στη φυσιοθεραπεία (Leeds Metropolitan University, Department of Physiotherapy England), αλλά η αγάπη και η δεξιότητα του στην τέχνη του θεραπευτικού αγγίγματος τον ώθησαν να συνεχίσει. Έτσι, κι ενώ παράλληλα εργαζόταν στο αντικείμενο του, έρχεται σε επαφή και μαθητεύει σε μια σειρά διαφορετικών ειδικοτήτων και μορφών μασάζ ανά τον κόσμο.
Το 2000, σε συνεργασία με την κα Άννα Πανταζοπούλου και, λαμβάνοντας υπόψη τα ελληνικά δεδομένα και τις ανάγκες, δημιούργησαν την ειδικότητα της ολιστικής μάλαξης. Το 2006, ίδρυσε στην ανατολική Αττική τον πρότυπο χώρο χαλάρωσης, κίνησης και αγωγής με την επωνυμία Wellness Academy.
Συνεργάζεται με διάφορους χώρους ευεξίας, αποκατάστασης, αντιγήρανσης και προσπαθεί να συνθέσει την ανατολική φιλοσοφία και προσέγγιση με το σύγχρονο δυτικό-επιστημονικό τρόπο σκέψης, κάτι που θεωρεί αυτονόητο, μιας και η Ελλάδα, στη συγκεκριμένη γεωγραφική θέση, είναι σταυροδρόμι πολιτισμών.
Μοναδική φιλοδοξία του Δημήτρη Καραμανή είναι:
α) η αναβάθμιση του τρόπου που οι ειδικοί του μασάζ το αντιμετωπίζουν και το ασκούν,
β) η καλύτερη δυνατή πληροφόρηση από μέρους των γιατρών, που ενημερώνουν το κοινό, προτείνοντας το μασάζ σαν μέσο πρόληψης και βελτίωσης, και
γ) η καλύτερη δυνατή αποδοχή και γνώση σε όσους το αναζητούν για τα οφέλη που παρέχει.
Τελικός στόχος του, η γενικότερη ανάταση και αναβάθμιση της ανθρώπινης φύσης, μέσα από την αξιοποίηση του “θεραπευτικού” αγγίγματος και της αίσθησης της αφής.

Συγγραφέας: Καραμανής Δημήτρης
Εκδότης: Καραμάνης Δημήτρης – Wellness Academy
Έτος έκδοσης: 2011
ISBN: 960-93-2914-4
Σελίδες: 207
Σχήμα: 24χ17
Κατηγορίες: Γυμναστική, Υγεία

Τιμή σε ιστοσελίδες: 17.80 €