Κήρυξ της Αιγίνης

Περιγραφή
Αγαπητοί αναγνώστες και αναγνώστριες, έχετε στα χέρια σας την αναδημοσίευση των φύλλων του δεύτερου έτους του «Κήρυκος της Αιγίνης», του μηνιαίου οργάνου των απανταχού Αιγινητών, του 1948, της οποίας την επιμέλεια, έργο δύσκολο και επίπονο, με προσωπική πρωτοβουλία και μετά τη συγκατάθεση της οικογένειας των εκδοτών έχω αναλάβει, στα πλαίσια της σειράς βιβλίων μου «Η Αίγινα Κάποτε».
Στον πρόλογο του πρώτου τόμου αναφέρονται αναλυτικά οι πρωταρχικές σκέψεις και ιδέες, που με οδήγησαν στο εγχείρημα αυτό. Τέσσερις μήνες μετά, αισθάνομαι την ανάγκη, πρώτα απ’ όλα, να ευχαριστήσω το αναγνωστικό κοινό της Αίγινας και της Αθήνας, που με τιμήσατε αγοράζοντάς τον, αλλά και να κάνω έναν μικρό απολογισμό. Το αξιοσημείωτο ενδιαφέρον για την ανατύπωση του Κ.τΑ δικαίωσε τους στόχους που είχα θέσει και θα παραμένουν ίδιοι για το σύνολο της έκδοσης και είναι οι εξής δύο:
Ο πρώτος και βασικός, να βγει ο «Κήρυκας» από κάποιες βιβλιοθήκες που ήταν ξεχασμένος και γερασμένος, να σταματήσει να είναι συλλεκτικό είδος και να γίνει κτήμα του σύγχρονου κάτοικου ή επισκέπτη της Αίγινας και κυρίως των νέων ανθρώπων, με ένα προσιτό αντίτιμο, πράγμα που σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ντόπιων βιβλιοπωλών πέτυχε απόλυτα.
Ο δεύτερος και ευνόητος στόχος είναι να γίνει γνωστή η πρόσφατη ιστορία του Νησιού Μας, που οι άνθρωποι του, ανάμεσα στα «αποκαΐδια» του Παγκοσμίου Πολέμου και της Κατοχής και με τις «φλόγες» του αδελφοκτόνου Εμφυλίου Πολέμου αναμμένες, έδιναν αγώνα να το ξαναστήσουν και να δώσουν σε μας τους νεότερους υποδομές και ελπίδα.
Με αυτές τις σκέψεις προχωράμε στο νέο τόμο του Κ,τΑ. Σας εύχομαι και πάλι «καλή μελέτη και καλό ταξίδι». Σας ευχαριστώ!
(από τον πρόλογο του Νεκτάριου Κουκούλη)
Νεκτάριος Γ. Κουκούλης Αίγινα, Απρίλιος 2009

Επιμελητής : Κουκούλης Νεκτάριος Γ.
Εκδότης : Συλλογές
Έτος έκδοσης : 2009
ISBN :
Σελίδες : 295
Σχήμα : 24χ17
Κατηγορίες : Περιοδικά – Ελλάς
Σειρές : Η Αίγινα Κάποτε

Τιμή σε ιστοσελίδες: 21.00 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.