Κέντο

Περιγραφή
Το Κέντο, ο Δρόμος του Ξίφους, είναι μια από τις παλιότερες πολεμικές τέχνες της Ιαπωνίας και μάλιστα αυτή που σχετίζεται περισσότερο με τους σαμουράι. Απαθανατισμένο στις ταινίες δράσης του Ακίρα Κουροσάουα και στο μπεστ σέλερ Μουσάσι, το Κέντο, αρχικά μια μορφή ξιφασκίας, έχει εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια σε ένα πολύ δημοφιλές και άκρως ανταγωνιστικό άθλημα στο οποίο επιδίδονται χιλιάδες άντρες και γυναίκες σε όλον τον κόσμο.
Το «Κέντο: Ο Πλήρης Οδηγός» είναι το πρώτο βιβλίο που κυκλοφορεί στην ελληνική γλώσσα με μια πρακτική και πραγματικά ολοκληρωμένη προσέγγιση στο αντικείμενο. Στις σελίδες του εξηγούνται με απλή γλώσσα όλα όσα θα θελήσει να μάθει κανείς, είτε είναι αρχάριος (για παράδειγμα, οι βασικές πληροφορίες σχετικά με το πώς επιλέγει κανείς εξοπλισμό, πώς τον φοράει και πώς τον διατηρεί σε καλή κατάσταση), είτε ετοιμάζεται να συμμετάσχει σε παγκοσμίου επιπέδου διοργανώσεις. Ακόμα, περιγράφονται βήμα προς βήμα και εικονογραφούνται όλες οι βασικές τεχνικές και τα κάτα του Κέντο που απαιτούνται προκειμένου να φτάσει κανείς στο επίπεδο της μαύρης ζώνης, ενώ περιλαμβάνεται και ένα παράρτημα με τους κανονισμούς των αγώνων του Κέντο.
Αν στα παραπάνω προστεθούν οι ενότητες σχετικά με την ιστορία και την ανάπτυξη της τέχνης του Κέντο και οι οδηγίες για το πώς μπορεί να διαρθρωθεί μια προπόνηση, είναι εύκολο να δει κανείς ότι το βιβλίο αυτό είναι πράγματι ο πιο πλήρης οδηγός που υπάρχει σε οποιαδήποτε άλλη γλώσσα πέραν της ιαπωνικής και ένα μοναδικό βοήθημα για όσους μελετούν ή διδάσκουν Κέντο. Ο Χιρόσι Οζάουα είναι καθηγητής οτο Επιστημονικό Πανεπιστήμιο του Τόκιο και έχει τον βαθμό του Κέντο Κιόσι, 7ο νταν. Γεννήθηκε στην Περιφέρεια Σαϊτάμα το 1950 και είναι γόνος μιας από τις σημαντικότερες οικογένειες του Κέντο. μιας οικογένειας που έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ενσωμάτωση του Κέντο στο σύστημα φυσικής αγωγής της Ιαπωνίας. Ο Οζάουα ταξιδεύει συχνά στο εξωτερικό για επιδείξεις και σεμινάρια Κέντο και επίσης γράφει βιβλία σχετικό με την ηθική των σαμουράι.

Συγγραφέας : Ozawa Hiroshi
Μεταφραστής : Μηλιαρέσης Γρηγόρης Α.
Εικονογράφος : Yamaguchi Tamiko
Εκδότης : Αλκίμαχον
Έτος έκδοσης : 2007
ISBN : 960-6623-38-6
Σελίδες : 184
Σχήμα : 24χ17
Κατηγορίες : Πολεμικές τέχνες

Τιμή σε ιστοσελίδες: 20.99 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.