Κάρολος Δαρβίνος

Περιγραφή
Σε ηλικία μόλις δέκα ετών, ο Τζέιμς Κίνσεηντ γίνεται βοηθός του φυσιοδίφη Κάρολου Δαρβίνου στο πλοίο Μπιγκλ. Η ζωή ενός νεαρού ναύτη που μετατρέπεται σε εξερευνητή, δεν είναι ποτέ βαρετή, όπως ανακαλύπτει ο Τζέιμς καθώς βοηθάει τον Δαρβίνο να συγκεντρώσει τα δείγματά του στη Νότια Αμερική.
Μέσα από επικίνδυνες θάλασσες, καταστρεπτικούς σεισμούς και εκρήξεις ηφαιστείων, το πλοίο Μπιγκλ συνεχίζει το ταξίδι του αναζητώντας κόλπους, όρμους και νησιά.
Το ημερολόγιο του Τζέιμς περιγράφει το συναρπαστικό ταξίδι, που οδήγησε σε μια από τις πιο ριζοσπαστικές επιστημονικές εργασίες στον κόσμο. Μεταφέρει τις σκέψεις και τις ιδέες ενός από τους μεγαλύτερους επιστήμονες του κόσμου, μέσα από την εξιστόρηση του νεαρού αγοριού, αλλά πρόκειται και για μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ιστορία ενός περιπετειώδους ταξιδιού στους ωκεανούς.
Το εικονογραφημένο συμπληρωματικό κεφάλαιο παρέχει επί πλέον πληροφορίες για τις ανακαλύψεις του Δαρβίνου, τις θεωρίες και τον επιστημονικό κόσμο του 19ου αιώνα.Ο Άλαν Γκίμπονς ζει στο Λίβερπουλ με τη γυναίκα του και τα τέσσερα παιδιά τους. Είναι πολύ δημοφιλής συγγραφέας παιδικών βιβλίων και δάσκαλος. Είναι πολύ δημοφιλής συγγραφέας παιδικών βιβλίων και δάσκαλος. Είναι τακτικός ομιλητής στα σημαντικότερα φεστιβάλ βιβλίου και βασικός συντελεστής του εθνικού προγράμματος «Writing Together», που διοργανώνει το Υπουργείο Παιδείας του Ηνωμένου Βασιλείου στα σχολεία.
Ο Άλαν Γκίμπονς τιμήθηκε για το βιβλίο του Shadow of the Minotaur με το βραβείο «Blue Peter» στην κατηγορία «Book I Couldn’t Put Down». Ήταν δύο φορές υποψήφιος για το «Carnegie Medal».
Ο Σκοτεινός Κόσμος ήταν υποψήφιο για το «Booktrust Teenage Award».
Ο πολυγραφότατος Άλαν Γκίμπονς είναι ένας συγγραφέας που κάθε άλλο παρά κρύβει τις πολιτικές του πεποιθήσεις. Τα βιβλία του παίρνουν τον αναγνώστη από το χέρι και στρέφουν την προσοχή του προς ποικίλες μορφές κοινωνικής αδικίας -από το φασισμό της δεκαετίας του ’30 μέχρι τη βία στο οικογενειακό περιβάλλον και το ρατσισμό.

Συγγραφέας : Gibbons Alan
Μεταφραστής : Μπάσδος Βασίλειος
Εικονογράφος : Brown Leo
Επιμελητής : Μπάσδος Βασίλειος
Εκδότης : Βιβλιοφόρος
Έτος έκδοσης : 2008
ISBN : 960-98128-1-3
Σελίδες : 64
Σχήμα : 30χ26
Κατηγορίες : Επιστήμονες – Βιβλία για παιδιά

Τιμή σε ιστοσελίδες: 16.02 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.