Κάποτε οι σειρήνες σίγησαν

Περιγραφή
Η μοίρα το ‘φερε να συναντηθούν κάπου μακριά απ’ το νησί τους, τη Ρόδο, δυο γυναίκες. Η Έλλη διηγείται τη ζωή της και η Αργυρώ θυμάται πλέκοντας τα πουλόβερ της Λουίζας που γεννιέται μετά τον πόλεμο του ’40, και είναι κόρη της Έλλης και του Ευγένιου Βιντάλ. Ο πατέρας της, βαμβακέμπορος από την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, πεθαίνει λίγες μέρες μετά τη γέννησή της.
Στο πανεπιστήμιο γνωρίζει τον Φαίδωνα και το πρώτο καλοκαίρι της γνωριμίας τους το περνάει στη Ρόδο, που είναι και η πατρίδα της μητέρας της. Εργάζεται στην υποδοχή ενός ξενοδοχείου που ιδιοκτήτης του είναι ο Αλέξης Αλεξιάδης, πατέρας του Φαίδωνα.
Κάποια γεγονότα, όμως, κλονίζουν τη σχέση τους. Στο σπίτι του γιατρού Δημήτρη Βιέρου και της Ρωσίδας γυναίκας του Σόνιας, γνωρίζει τον Πάρη Ρόδιο, εκτιμητή έργων τέχνης. Ο Πάρης την ερωτεύεται κι εκείνη αισθάνεται έρμαιο μιας δύναμης -ίσως είναι η μοίρα- που της υπαγορεύει να πράττει παρά τη θέλησή της…Η Ελένη Υψηλάντη – Πετρίδη, γεννήθηκε στη Ρόδο. Έζησε στη Ρώμη για ένα διάστημα όπου φοίτησε στην Ακαδημία Καλών Τεχνών. Γλυπτά – κεραμικά της έργα υπάρχουν στο μουσείο Βορρέ και σε ιδιωτικές συλλογές. Στη Ρόδο σπούδασε μουσική στο Ωδείο Καλομοίρη. Έχει υπό έκδοση την ποιητική συλλογή “Στου νου τα ρείθρα”. Το “Κάποτε οι σειρήνες σίγησαν” είναι το πρώτο της μυθιστόρημα.

Συγγραφέας: Υψηλάντη – Πετρίδη Ελένη
Υπεύθυνος Σειράς: Γκίκα Ελένη 1959- συγγραφέας-κριτικός
Εκδότης: Άγκυρα
Έτος έκδοσης: 2005
ISBN: 960-422-243-0
Σελίδες: 212
Σχήμα: 21χ14
Κατηγορίες: Νεοελληνική πεζογραφία – Μυθιστόρημα
Σειρές: Ελληνική πεζογραφία

Τιμή σε ιστοσελίδες: 8.02 €