Κάθε μέρα πρεμιέρα

Περιγραφή
Η τέχνη στην εκπαίδευση, ιδιαίτερα στην πρωτοβάθμια, ταυτίζεται συνήθως με τη διδασκαλία των μαθημάτων αισθητικής αγωγής (θεατρική, μουσική, εικαστική και φυσική αγωγή) από εξειδικευμένους εκπαιδευτικούς. Στο βιβλίο αυτό παρουσιάζεται ένα καινοτόμο πνεύμα δράσης, σύμφωνα με το οποίο η καλλιτεχνική δραστηριότητα είναι δυνατόν να ενσωματώνεται συστηματικά στο σύνολο της διδακτικής διαδικασίας. Έτσι, η Τέχνη αναδεικνύεται ως πεδίο επεξεργασίας και κατανόησης της πραγματικότητας. Η νέα αυτή προσέγγιση ορίζεται ως «Αισθητική Διδασκαλία» και η εφαρμογή της ανατίθεται στα χέρια του νηπιαγωγού και του δασκάλου.
Συμπληρώνοντας τη θεωρία με πολλά παραδείγματα δραστηριοτήτων Αισθητικής Διδασκαλίας, στο βιβλίο περιγράφεται αναλυτικά και εμπεριστατωμένα με ποιο τρόπο η παραδοσιακή διδασκαλία μπορεί να μετατραπεί σε παραστατική κατάσταση, στο πλαίσιο της οποίας η κάθε μέρα είναι πρεμιέρα για δασκάλους και μαθητές. Το βιβλίο αποτελεί ένα χρήσιμο οδηγό για τους εκπαιδευτικούς, τους φοιτητές των επιστημών αγωγής, και γενικότερα όσους ασχολούνται με τη διαπαιδαγώγηση των παιδιών προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας.Η Μαρίνα Σωτηροπούλου – Ζορμπαλά σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ταυτόχρονα ολοκλήρωσε μουσικές σπουδές (πιάνο) στο Ωδείο Αθηνών και στο Εθνικό Ωδείο. Στη συνέχεια έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Ψυχολογία της Τέχνης στο Πανεπιστήμιο Sorbonne και Νanterre στο Παρίσι. Έλαβε το διδακτορικό της δίπλωμα από το Τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Τα επιστημονικά της ενδιαφερόντα επικεντρώνονται στην επίδραση της αισθητικής δραστηριότητας στην κοινωνική και την ακαδημαϊκή ανάπτυξη των μαθητών του ελληνικού σχολείου. Από το 2003 είναι λέκτορας στο Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Συγγραφέας : Σωτηροπούλου – Ζορμπαλά Μαρίνα
Εκδότης : Πεδίο
Έτος έκδοσης : 2011
ISBN : 960-9552-35-8
Σελίδες : 276
Σχήμα : 22χ22
Κατηγορίες : Εκπαίδευση, Προσχολική, Εκπαίδευση και τέχνη, Εκπαίδευση, Πρωτοβάθμια
Σειρές : Δημιουργική Παιδαγωγική

Τιμή σε ιστοσελίδες: 17.18 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.