Κάθε καράβι έχει το βυθό του

Περιγραφή

Ο Πέτρος Κασιμάτης τιμήθηκε με το Α’ Διεθνές Βραβείο Ποίησης που του απένειμε η Ένωση Αργεντινών Συγγραφέων, στην Εθνική Βιβλιοθήκη του Μπουένος Άιρες, στην αίθουσα Μπόρχες. Εκεί που ο διάσημος Αργεντινός συγγραφέας και ποιητής ήταν διευθυντής επί τριάντα χρόνια. Ο Κασιμάτης διακρίθηκε ανάμεσα από διακόσιες υποψηφιότητες απ’ όλο τον κόσμο κι η Ελλάδα ήρθε πρώτη ανάμεσα σε συγγραφείς από είκοσι δύο χώρες. Οι εφημερίδες της Αργεντινής έγραψαν για «το μεγάλο Έλληνα που κατέκτησε το Μπουένος Άιρες», ενώ η μεταφράστριά του στην ισπανική γλώσσα, καθηγήτρια του Εθνικού Πανεπιστημίου του Μεξικού, Ναταλία Μορελεόν, έχει γράψει πως το έργο του Κασιμάτη συγκρίνεται με των κορυφαίων της ισπανόφωνης λογοτεχνίας. «Διαπρεπείς κριτικοί τον συγκρίνουν με τον εθνικό ποιητή του Μεξικού Αλφόνσο Ρέγιες». Ο Ευγένιος Αρανίτσης πριν από ένα τέταρτο του αιώνα είχε γράψει για τον Κασιμάτη ότι διαφέρει πολύ απ’ τους ποιητές της γενιάς του κι ότι σπάνια ένα τόσο μεγάλο ταλέντο έχει αφομοιωθεί τόσο σωστά.

Ο Πέτρος Κασιμάτης γεννήθηκε στην Αθήνα. Ρεπόρτερ-ερευνητής σε θέματα αιχμής με αποστολές και αποκλειστικότητες απ’ όλο τον κόσμο που φιλοξενήθηκαν στη Le Monde, το BBC, το CNN κι όλα τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία. Πτυχιούχος Κοινωνιολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, είναι υποψήφιος διδάκτωρ του τμήματος Ιστορίας της Κοινωνιολογίας ενώ είναι επισκέπτης καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Κόμρατ. Πολύ νέος μπήκε στους «μεγάλους τίτλους» της δημοσιογραφίας. Ταξίδεψε πολύ, με όλα τα μέσα, στις πέντε ηπείρους,
τις περισσότερες φορές ως ειδικός απεσταλμένος αθηναϊκών εφημερίδων (Βραδυνή, Ελεύθερος Τύπος, Απογευματινή). Οι δεκάδες δημοσιογραφικές αποστολές του σε όλο τον κόσμο τον καθιέρωσαν ώστε να διδάξει σε σχολές δημοσιογραφίας το μάθημα «Διεθνείς Aποστολές και Aποκλειστικά Θέματα». Εργάστηκε επίσης σε τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς, ενώ διετέλεσε επί χρόνια συνεργάτης του διεθνούς πρακτορείου United Press. Τιμήθηκε με το πρώτο βραβείο δημοσιογραφίας του Ιδρύματος Μπότση για την πολύχρονη έρευνά του σχετικά με τους επιζώντες αγνοούμενους του Αττίλα, ενώ του απονεμήθηκε το Μετάλλιο Τιμής της Ακαδημίας Επιστημών της Μολδαβίας. Έχει γράψει τέσσερα δημοσιογραφικά βιβλία και τρία λογοτεχνικά, ενώ έργα του έχουν μεταφραστεί στα ισπανικά, γαλλικά, ρωσικά και τα ρουμανικά. Όπως έχει πει «Πρώτα ταξιδεύουμε και μετά γράφουμε».

Συγγραφέας : Κασιμάτης Πέτρος
Εικονογράφος : Σταθόπουλος Γιώργος
Εκδότης : Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη
Έτος έκδοσης : 2015
ISBN : 960-142-924-3
Σελίδες : 116
Σχήμα : 18×13
Κατηγορίες : Νεοελληνική ποίηση

Τιμή σε ιστοσελίδες: 14.00 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.