Ιωσηφίνα Βοναπάρτη

Περιγραφή
“Είχα την τιμή να με παρουσιάσουν σε πολλές πριγκίπισσες του βασιλικού οίκου, αλλά ποτέ μου δεν είδα καμιά που να είναι η τέλεια προσωποποίηση της κομψότητας και του μεγαλείου. Από τη στάση του Ναπολέοντα κατάλαβα ότι κι εκείνος είχε την ίδια γνώμη”, είπε η αριστοκράτισσα κυρία ντε Ρεμουζά μετά την τελετή στέψης της Ιωσηφίνας Βοναπάρτη ως αυτοκράτειρας της Γαλλίας.
Θα κατάφερνε ο Κορσικανός στρατηγός χωρίς τη διορατικότητα, αλλά και την πλούσια και ασταθή ερωτική ζωή, της σαγηνευτικής και φιλόδοξης γυναίκας του να γίνει αυτοκράτορας;
Και αν το ισχυρό Βυζάντιο οφείλει μεγάλο μέρος από τη χιλιόχρονη δόξα του στη αυτοκράτειρα Θεοδώρα, γυναίκα με περιθωριακό παρελθόν, που με τη διορατικότητά της καθόριζε τη πολιτική του Ιουστινιανού, πολλά περισσότερα οφείλει η Γαλλία στην Ιωσηφίνα που στο πλάι του συζύγου της ένωσε το έθνος και το οδήγησε ξανά στην παλιά αυτοκατορική του αίγλη.
Με βάση την ερωτική και μη αλληλογραφία της Ιωσηφίνας με φίλους και γνωστούς της τότε προοδευτικής γαλλικής κοινωνίας, περνούν από μπροστά μας η Γαλλική Επανάσταση, οι νέες ιδέες, τα οράματα, η λαιμητόμος, τα πολιτικά πάθη της εποχής.Ο Ρόμπερτ ΜακΝέιρ Ουίλσον γεννήθηκε στο Λονδίνο στα 1894 και πέθανε στα 1963. Διακρίθηκε ως βιογράφος ιστορικών προσωπικοτήτων, παραμένοντας πιστός στα ιστορικά γεγονότα, αλλά χωρίς να μειώνεται η λογοτεχνική αξία του κειμένου.

Συγγραφέας: Wilson Robert M.
Μεταφραστής: Καούρας Γιώργος Δ.
Εκδότης: Περίπλους
Έτος έκδοσης: 2003
ISBN: 960-8202-61-2
Σελίδες: 290
Σχήμα: 21χ14
Κατηγορίες: Βιογραφίες
Σειρές: Βιογραφίες

Τιμή σε ιστοσελίδες: 12.43 €