Ιχνηλατώντας τα γεγονότα

Περιγραφή
«…με τη δύναμη που άντλησα από τα ίδια τα παιδιά, με την ώθηση που μου έδωσαν, έχω τη χαρά να φτάνω στο τέλος της πρώτης θεματικής διαδρομής.
Μέσα από αυτή την προσπάθεια χρόνων, αποτύπωσα στο χαρτί, όλα αυτά που συγκέντρωσα από τις πάµπολλες διδακτικές ώρες. Από τα ατέλειωτα ρεπορτάζ στο πεζοδρόµιο της δηµοσιογραφίας, εκεί δηλαδή που τη µαθαίνεις από την καλή και την… ανάποδή της, ιχνηλατώντας τα γεγονότα!!!
Όσα ακολουθούν, δεν απευθύνονται µόνο σε καταρτιζόµενους ή µαθητές και µαθήτριες Λυκείου. Θεωρώ (και φιλοδοξώ) πως το βιβλίο που επέλεξες να κρατήσεις στα χέρια σου, θα προσθέσει ένα λιθαράκι παραπάνω στις γνώσεις αλλά και στην αγωνία για µάθηση του µάχιµου ανιχνευτή της είδησης.
Στόχος µου να καταθέσω τη δική µου εµπειρική γνώση περί δηµοσιογραφίας, µέσα από την ορθότητα του γραπτού ή του προφορικού λόγου. Προσπάθησα να απαντήσω στα πάµπολλα ερωτήµατα που προκαλεί η φαντασία για το λειτούργηµά µας και τους επαγγελµατίες. Κυρίως όµως να προσδιορίσω, από τη δική µου οπτική γωνία, τις έννοιες που συνθέτουν τις λέξεις δηµοσιογράφος και δηµοσιογραφία».Γεννήθηκε στον Άλιμο, το 1961. Από το 1981, ασκεί το λειτούργημα του δημοσιογράφου, ενώ από το 1995 εργάζεται στην ΕΡΤ (ΕΤ1 & ΝΕΤ). Έχει καλύψει γεγονότα, εντός και εκτός Ελλάδος. Του έχουν ανατεθεί δεκάδες αποστολές στα περισσότερα ευρωπαϊκά κράτη, την Αμερική, σε Ασιατικές και Αφρικανικές χώρες.
Έχει εργαστεί στις εφημερίδες «Έθνος», «Έθνος της Κυριακής», «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», «Αυριανή», «Εξόρμηση», «Η βραδυνή» και «Ημερησία».
Στα περιοδικά «Εικόνες», «Σύγχρονη Γυναίκα», «Τέχνη και Πολιτισμός», «Το παιδί μου κι εγώ» και «Salve» αλλά και στα ερτζιανά: «Δίαυλος 10», «Ράδιο Κύκλος» και στους Κρατικούς Σταθμούς Ιωαννίνων και Λάρισσας.
Ειδικός Συνεργάτης και Υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου του υπουργείου Υγείας & Πρόνοιας, σε όλη τη διάρκεια της υπουργικής θητείας του Καθηγητή – Ακαδημαϊκού κ. Κώστα Στεφανή (2002 – 2004) και του υφυπουργού κ. Θόδωρου Κοτσώνη (1996-1997).
Έχει διδάξει από το 2000, στα ιδιωτικά ΙΕΚ ΑΚΜΗ και ΔΟΜΗ, στο δημόσιο ΙΕΚ Ν. Σμύρνης και από το Σεπτέμβριο του 2009 είναι μέλος της εκπαιδευτικής κοινότητας του ΙΕΚ της Σιβιτανιδείου Σχολής.
Μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης (ΠΕΑΕΑ), της ‘Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ) και της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων (I.F.G.).
Έχει εκλεγεί πέντε συνεχόμενες φορές Σύμβουλος (1994,1998, 2002, 2006 και 2010) στο Δήμο Αλίμου.

Συγγραφέας : Καρανικόλας Δημήτρης Γ.
Εκδότης : Πάσσαρη
Έτος έκδοσης : 2011
ISBN : 960-99390-6-6
Σελίδες : 284
Σχήμα : 21χ14
Κατηγορίες : Δημογραφία , Δημοσιογραφία

Τιμή σε ιστοσελίδες: 16.02 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.