Ιστορία της ινδικής φιλοσοφίας

Περιγραφή
Ο Άλμπερτ Σβάιτσερ είναι γνωστός για το τεράστιο ανθρωπιστικό του έργο στην Αφρική, εξαιτίας του οποίου τιμήθηκε με το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης. Παράλληλα ο σπουδαίος αυτός γιατρός, μουσικός και συγγραφέας υπήρξε ένας βαθύς γνώστης της ινδικής φιλοσοφίας.
Όπως σε κάθε άλλη διανοητική του προσέγγιση έτσι και εδώ το χαρακτηριστικό κριτήριο του Σβάιτσερ παραμένει πάντα η ηθική με την υπέρτατη έννοια του όρου:
«Αυτό που ονομάζουμε αγάπη, είναι στην ουσία ο σεβασμός της ζωής. Όλες οι αξίες, υλικές και πνευματικές, παραμένουν αξίες στο μέτρο όπου υπηρετούν την διατήρηση και την ανάπτυξη της ζωής στον υψηλότερο δυνατό βαθμό. Με αυτές τις απαιτήσεις και με αυτή την προέκταση, η ηθική δεν έχει όρια…»
Με κριτήριο λοιπόν την απόλυτη ηθική ο Άλμπερτ Σβάιτσερ μάς προσφέρει μια συναρπαστική περιήγηση στον φιλοσοφικό κόσμο της Ινδίας, από τα Ουπανισάδ στην Μπαγκαβάντ Γκιτά κι από τα διδάγματα του Βούδα στην περίφημη «μη-βία» των Τζαϊνιστών και του Μαχάτμα Γκάντι.Γερμανός θεολόγος, φιλόσοφος, μουσικός και καλλιτέχνης (Κάιζερσμπεργκ, 1875 – Lambarene, 1965).

Συγγραφέας : Schweitzer Albert 1875-1965
Μεταφραστής : Βερέττας Μάριος
Εκδότης : Εκδόσεις Βερέττας
Έτος έκδοσης : 2013
ISBN : 960-6712-87-7
Σελίδες : 195
Σχήμα : 24χ17
Κατηγορίες : Φιλοσοφία, Ινδική

Τιμή σε ιστοσελίδες: 11.82 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.