Ιστορία της Θήβας και της Βοιωτίας

Περιγραφή
“Σε όλες τις πολιτισμένες χώρες η γνώση της ιστορίας της πατρίδας όπου γεννήθηκε κανείς και της χώρας όπου κατοικεί θεωρήθηκε όχι μόνο πολύ σπουδαία και ωφέλιμη, αλλά επίσης ιερό καθήκον και φόρος τιμής προς τα έργα των προγόνων. Γι’ αυτό, όλα τα έθνη, όλες οι χώρες, όλες οι πόλεις φρόντισαν να καταγράψουν την ιστορία τους. Δεν υπάρχει σήμερα πόλη σαν τη Θήβα και περιοχή σαν τη Βοιωτία δίχως κάποια ιστορική τεκμηρίωση.”
Αυτά σημείωνε σχετικά με την πρώτη έκδοση του βιβλίου του ο Γεώργιος Δ. Τσεβάς τον Ιανουάριο του 1928 στον πρόλογο του. Το ηρωικό εγχείρημα του -μοναδικό μέχρι σήμερα- είχε ως σκοπό να καλύψει αυτό το κενό. Η παρούσα, επιμελημένη επανέκδοση του έργου στη νεοελληνική γλώσσα υποδηλώνει πως πολλά ακόμη μπορούν να γίνουν για την τεκμηρίωση και κατανόηση του παρελθόντος μας.
Το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Θηβαίων ελπίζει να αποτελέσει αυτή εδώ η προσπάθεια την αρχή για μια σειρά εκδόσεων, οι οποίες θα επιχειρήσουν να αναδείξουν την ιστορία του τόπου με τρόπο που να αρμόζει στην κληρονομιά του.

Συγγραφέας: Τσεβάς Γεώργιος Δ.
Επιμελητής: Κοιλής Γιάννης
Εκδότης: Πνευματικό Κέντρο Δήμου Θηβαίων
Έτος έκδοσης: 2006
ISBN: 960-89256-0-6
Σελίδες: 726
Σχήμα: 24χ17
Κατηγορίες: Θήβα – Ιστορία, Βοιωτία – Ιστορία

Τιμή σε ιστοσελίδες: 31.05 €