Ιστορία της ελληνικής μουσικής

Περιγραφή
Η Μουσική είναι μια άυλη έννοια. Είναι πνευματικό ανθρώπινο δημιούργημα.
Αυτό το βιβλίο παρουσιάζει αφηγηματικά τη ζωή και τα επιτεύγματα των μεγάλων δημιουργών, συνθετών και ερμηνευτών της μουσικής (Αρχαίας, Βυζαντινής, Δημοτικής, Κλασικής και Λαϊκής) μέσα στην πορεία των αιώνων.
Συγκεντρώνει σε ένα κείμενο, αυτό το ανεξάντλητο ανθρώπινο δυναμικό, στον τομέα της ελληνικής μουσικής, δημιουργώντας μια ιστορική ενότητα στην οποία καταδεικνύεται ο μεγάλος όγκος της προσφοράς των Ελλήνων μουσικών.
Παράλληλα, αναφέρεται στα κυριότερα γεγονότα της Ελληνικής Ιστορίας μέσα απ’ όλες τις εποχές που επηρέασαν αποφασιστικά τη διαμόρφωση της Ελληνικής Μουσικής Δημιουργίας.Η πιανίστα Λίντα Λεούση γεννήθηκε στην Αθήνα, στην περιοχή της Ακρόπολης. Σπούδασε στο Ελληνικό Ωδείο με τον Γερμανό καθηγητή Alex Thurneyesen, μαθητή του διάσημου Ιταλού πιανίστα Ferrucio Busoni. Συνέχισε τις σπουδές της, αρχικά, στη Μουσική Ακαδημία του Μοτσαρτέουμ, στο Saltzbourg, με τον Heinz Scholz και στη Βιέννη με τον J. Dichler. Η διεθνής σταδιοδρομία της ξεκίνησε από το Αμβούργο και ακολούθησαν εμφανίσεις της ως Σολίστ σε διεθνή Φεστιβάλ και σε συνεργασία με Ορχήστρες σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες.
Το 1985, έκανε το αμερικάνικο ντεμπούτο της στο Μουσείο Τέχνης της Φιλαδέλφειας και ακολούθησαν η Νέα Υόρκη, Σικάγο, Βοστόνη, Μαϊάμι Φλόριντας, Μόντρεαλ Καναδά, όπως και πολλές πόλεις της Νοτίου Αμερικής. Το 1990 εγκαινίασε σειρά Διαλέξεων-Ρεσιτάλ με θέμα: “5.000 Χρόνια Ελληνικής Μουσικής”, αναφερόμενη στην εξέλιξη της ελληνικής μουσικής από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Τον Μάιο του 2002 προσεκλήθη από το ιστορικό Πανεπιστήμιο Columbia στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης, να παρουσιάσει τη Διάλεξη-Ρεσιτάλ με τίτλο “Η προσφορά των Επτανησίων Συνθετών στην ελληνική μουσική”.

Συγγραφέας: Λεούση Λίντα
Εκδότης: Άγκυρα
Έτος έκδοσης: 2003
ISBN: 960-234-986-7
Σελίδες: 423
Σχήμα: 24χ17
Κατηγορίες: Μουσική, Ελληνική – Ιστορία

Τιμή σε ιστοσελίδες: 16.18 €