Κατεβάσετε-βιβλίο.com

Ιστορία της ελληνικής επανάστασης

Περιγραφή
Είναι ντροπή για κάθε Έλληνα να μη γνωρίζει στις λεπτομέρειές του το μέγα γεγονός της Ελληνικής Επανάστασης, ιδιαίτερα στους σημερινούς καιρούς, που η πατρίδα μας απειλείται σοβαρότατα, καθώς την ιστορία της προσπαθούν θρασύτατα να οικειοποιηθούν νεογνά “έθνη”.
Έτσι, το παρόν έργο του Μεσολογγίτη Σπυρίδωνος Τρικούπη (1788-1873), πρώτου πρωθυπουργού της ελεύθερης Ελλάδας (1828-29), γίνεται επίκαιρο και ισχυρή αφορμή για περαιτέρω εντρύφηση στη νεότερη ιστορία μας. Διότι ο Τρικούπης, όντας καταγραφέας σύγχρονος των γεγονότων από την ίδρυση της Φιλικής Εταιρείας ως την ανακήρυξη της Ανεξαρτησίας, μιλά με τη βεβαιότητα του αυτόπτη και με μιαν αντικειμενικότητα τιμητική για τον ίδιο.
Η Ιστορία της Ελληνικής Επανάστασης του Σπυρίδωνος Τρικούπη εκδίδεται σε τέσσερις τόμους. Ο πρώτος τόμος ιστορεί τα γεγονότα από την ίδρυση της Φιλικής Εταιρείας ως την άφιξη του Δημητρίου Υψηλάντη στην Ελλάδα, ο δεύτερος από την εισβολή του Ομέρ Βρυώνη στην Αττική ως και την πρώτη πολιορκία του Μεσολογγίου, ο τρίτος περιλαμβάνει τα συμβάντα από το θάνατο του Δράμαλη ως και τη δεύτερη πολιορκία του Μεσολογγίου και ο τέταρτος αναφέρεται στην περίοδο από την Γ΄ Εθνική Συνέλευση στην Επίδαυρο ως την ανακήρυξη της Ανεξαρτησίας.
Η έκδοση έχει εμπλουτιστεί από το μεταγλωττιστή με σημειώσεις για ονόματα, τοπωνύμια κ.λπ. στη σελίδα που αναφέρονται, ενώ οι σημειώσεις του συγγραφέα βρίσκονται συγκεντρωμένες κατά κεφάλαια στο τέλος του κάθε τόμου.­

Συγγραφέας: Τρικούπης Σπυρίδων
Εκδότης: Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη
Έτος έκδοσης: 2010
ISBN: 960-14-2176-9
Σελίδες: 357
Τόμος: 2
Σχήμα: 21χ14
Κατηγορίες: Ελλάς – Ιστορία – Επανάσταση του 1821
Σειρές: Ιστορία

Τιμή σε ιστοσελίδες: 14.00 €

Exit mobile version