Κατεβάσετε-βιβλίο.com

Ιστορία της ακμής και της παρακμής του Καίσαρα Μπιροτό

Περιγραφή
Η χοροεσπερίδα που οργανώνεται από τον Καίσαρα Μπιροτό με την ευκαιρία της παρασημοφόρησής του σημαδεύει το αποκορύφωμα της επαγγελματικής ζωής του ήρωα του Μπαλζάκ, που ενσαρκώνει την εντιμότητα και τα χρηστά εμπορικά ήθη. Στη λαμπερή και πολυέξοδη κοσμική εκδήλωση θα συναντηθούν εκπρόσωποι όλων των κοινωνικών τάξεων του Παρισιού, η υψηλή αριστοκρατία και ο κόσμος του εμπορίου, τραπεζίτες και δημοσιογράφοι, επιστήμονες και δήμαρχοι.
Όλοι και όλα θα παίξουν το ρόλο τους στη σύγκρουση που θα ακολουθήσει: Το εμπόριο, που με σύμμαχο την επιστήμη, τη διαφήμιση και όλα τα παρεμφερή μέσα προώθησής του, προσπαθεί να αλλάξει πρόσωπο και να επεκταθεί σε νέους δρόμους. Η πολιτική, που έμμεσα επηρεάζει τις αποφάσεις όλων. Οι τραπεζικοί κύκλοι, που δολοπλοκούν για να εξυπηρετήσουν ταπεινά συμφέροντα και, πάνω από όλα, το χρήμα, κύριος και διαχρονικός πρωταγωνιστής στη ζωή όλων, που καθορίζει σχέσεις και αισθήματα, νίκες και ήττες.
Το έργο αυτό του Μπαλζάκ, θαυμαστά διεισδυτικό και επίκαιρο, συνεπαίρνει με την τέχνη, την παρατηρητικότητα και τη σατιρική του διάθεση. Μιλώντας με ειλικρίνεια και οξυδέρκεια για την κοινωνία της εποχής του που ξαναζωντανεύει μπροστά στα μάτια μας με τον πιο ρεαλιστικό τρόπο, σχολιάζει και σατιρίζει όλες τις εποχές και όλες τις κοινωνίες.

Συγγραφέας: Balzac Honore de 1799-1850
Μεταφραστής: Τσελέντη Ευγενία
Εκδότης: Εκδόσεις Παπαδόπουλος
Έτος έκδοσης: 1999
ISBN: 960-261-938-4
Σελίδες: 499
Σχήμα: 21χ14
Κατηγορίες: Γαλλική πεζογραφία – Μυθιστόρημα
Σειρές: Κλασική Λογοτεχνία

Τιμή σε ιστοσελίδες: 7.78 €

Exit mobile version